Kleine meisjes worden groot

  • Laurien Overakker
  • 26 februari 2016

Mijn vader is een echte zakenman. Hij was, toen ik nog klein was, vaak laat thuis en weer vroeg de deur uit (nadat hij ons warme chocolademelk op bed had gebracht). Hij heeft meerdere keren aan mij proberen uit te leggen wat hij dan op kantoor deed. Ik kreeg dan vaak de woorden klantrelaties, salescontracten en delegeren te horen, maar verder snapte ik er nooit veel van. Mijn moeder was daarentegen altijd thuis voor ons. Ik heb altijd gezegd: “Ik word nooit zoals papa en ik ga nooit op kantoor werken”. Nu, vele jaren later, ben ik toch werkzaam op een kantoor, en wel hier, bij Deloitte! Als mensen vragen wat ik hier doe, krijg ik dezelfde glazige ogen die mijn vader waarschijnlijk altijd van mij kreeg, als ik vertel dat ik op de afdeling Business Intelligence & Analytics werk.

Mijn eerste ontmoeting met Deloitte

De eerste stap in het lanceren van mijn carrière bij Deloitte was de Business Course in Barcelona. We gingen hier met onze groep aan de slag met een uitdagende case, waardoor ik al wat inzicht kreeg in de werkzaamheden van een consultant. Naast het harde werken overdag lieten ze ook het nachtleven van Barcelona zien. Nu, 1.5 jaar later, ben ik Consultant binnen de afdeling Business Intelligence & Analytics en heb ik een focus op advanced analytics. Hoewel ik het woord delegeren nog niet zo vaak als mijn vader kan gebruiken, heb ik mijn carrière gelanceerd op een manier die ik als kind nooit had verwacht, maar waar ik nog elke dag veel plezier aan beleef.

'Work hard'

In de periode dat ik nu in dienst ben bij Deloitte Consulting heb ik aan verschillende projecten meegewerkt. Hierbij heb ik al verschillende klanten gezien, in verschillende industrieën. Zo heb ik een project gedaan voor een ministerie waarna meerdere artikelen zijn gepubliceerd over het onderzoek dat ik heb gedaan. Ook heb ik mijzelf mogen bewijzen in de mannenwereld van een bouwbedrijf. Op dit moment zit ik bij een telecom operator waarbij we verschillende projecten doen die de organisatie helpen om meer waarde uit hun data te halen. Ook ondersteun ik één van onze partners in zijn rol als EMEA Information Management & Analytics lead. Tijdens al deze projecten krijg ik ook te maken met verschillende tools waarmee we werken. Zo ben ik de ene dag een dashboard aan het ontwikkelen in QlikView of Qlik Sense, waar ik de andere dag in R aan het programmeren ben. Daarnaast blijf ik mezelf ontwikkelen door het volgen van trainingen en het behalen van certificeringen. 

'Play hard'

Naast het harde werken blijft er ook genoeg ruimte over voor de leuke dingen die binnen Deloitte georganiseerd worden. Zo ben ik door mijn collega’s altijd wel over te halen voor een drankje op de vrijdagmiddagborrel, en heb ik deelgenomen aan de Race of the Classics for Young Professionals. Hierbij strijden 23 bedrijven op tallships tegen elkaar. Ook zit ik in de organisatie van één van de leukste evenementen van Deloitte Consulting, genaamd Consulting in the Snow. Tijdens dit evenement wordt er een locatie overvallen door 300 collega’s voor een prachtige skivakantie, waarbij de apres-ski ook niet wordt vergeten. 

Het harde werken, afgewisseld door al de leuke dingen maakt het voor mij dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga en mijn carrière nog verder wil lanceren. Elke dag leer ik iets nieuws, ontwikkel ik mezelf, krijg ik waardering voor wat ik bereik en heb ik leuke collega’s om me heen. Mijn beeld van een baan bij een bedrijf, zoals Deloitte is volledig veranderd. Tegenwoordig kan ik uren met mijn vader praten over werk zonder hem glazig aan te kijken. 

Laurien Overakker

Consultant Business Intelligence & Analytics

Laurien Overakker is 27 jaar en sinds oktober 2014 in dienst bij Deloitte op de afdeling Business Intelligence & Analytics met een focus in advanced analytics. Voor haar dienstverband heeft ze de master Business Analytics afgerond aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Laurien kan zichzelf goed vinden in het motto “Work hard, play hard”.

Home sweet home

  • Sean Zonneveld
  • 23 februari 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven