KLM Open 2012 – Een terugblik

  • Harm van Woerkom
  • 18 september 2012

Het KLM Open 2012 is de 93ste editie van het 'Nederlands Internationaal Open Kampioenschap', ook wel Dutch Open genoemd. Het eerste toernooi werd gehouden in 1912 op Haagsche Golf & Country Club en is daarmee een van de oudste toernooien van de Europese Tour. Het KLM Open 2012 wordt gehouden van donderdag 6 tot en met zondag 9 september op de Hilversumsche Golf Club. In deze blogpost een terugblik op dit toernooi.


Charity Challenge 
Nog voor het KLM Open donderdag officieel was gestart, ging de 2012 editie voor Deloitte al de boeken in als een succes. Deloitter Dirk Baken won met zijn flight de Charity Challenge, een benefiet golfwedstrijd voor het Rode Kruis op de Hilversumsche Golf Club. Bekijk hier de video van de Charity Challenge.
 

KLM Open
Tot de laatste holes toe bleef het de laatste toernooidag spannend. Uiteindelijk moesten Pablo Larrazábal en Peter Hanson uitmaken wie er met de titel vandoor zou gaan. En die strijd werd pas op de achttiende, en laatste hole beslist. Larrazábal en Hanson stonden na zeventien holes gelijk. De Zweed maakte vervolgens een eagle voor een totaal van veertien onder par. Larrazábal kwam in de problemen op hole 18. Hij wist vanuit het bos naar de green te slaan, maar kon Hansons score niet evenaren. De Spanjaard werd gedeeld tweede samen met de Schot Richie Ramsay. Hanson is de eerste Zweedse winnaar in de geschiedenis van toernooi. De zege in Nederland is zijn zesde overwinning op de European Tour. Richard Kind eindigde uiteindelijk als best geklasseerde Nederlander. Daan Huizing won de prijs voor de beste amateur van het toernooi.

Seminars
Buiten de baan waren er tijdens het KLM Open verschillende bijeenkomsten, zoals een gezamenlijk seminar vanuit Deloitte, ABN AMRO en KLM over Leadership, met tophockeyer Teun de Nooijer en de succesvolle honkbalcoach Robert Eenhoorn. Interessante inzichten over de kern van topsport en presteren werden afgewisseld met spectaculaire beelden. Ook ontving CEO Peter Bommel 50 relaties van onder andere Randstad, Stork en RBS tijdens een Executive Lunch. ‘Young potentials’ van ABN AMRO, KLM en Deloitte kwamen samen tijdens het ‘We are the future seminar’ waar o.a. met ex-minister Camiel Eurlings (nu verantwoordelijk voor KLM Cargo) werd gediscussieerd welke bijdrage zij kunnen leveren aan een duurzame toekomst.

Sfeerimpressies 
Tijdens de speeldagen zijn er verschillende video’s gemaakt. Zie de links hieronder voor korte sfeerimpressies van het KLM Open:
De VIP lounges van het KLM Open 2012
Deloitte test de golfkennis op het KLM Open 2012
Pro-Am KLM Open 2012 

Bekijk meer foto’s op de Facebookpagina van Deloitte Nederland.
 

Harm van Woerkom

Manager

Afgestudeerd in International Business aan de Hagan School of Business in New York met een focus op marketing. Ging tussen 1997-2004 door het leven als profbasketballer en ontdekte een passie voor (sport) sponsoring en creatieve concepten. Poogt zijn handicap te verlagen als verantwoordelijke voor het golfsponsoring project van Deloitte, maar moet de zoektocht naar zijn golfbal nog regelmatig staken en een nieuw doosje aanbreken (Deloitte ballen, dat wel). Vindt graag samen met Deloitte collega’s de weg naar de golfbaan om relaties met (nieuwe) cliënten te verdiepen.

Deloitte brengt je (letterlijk) naar de top

  • Maaike Schakenbos
  • 17 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven