Koen van der Velde over het Professorendiner 2011

  • Deloitte Nederland
  • 20 juli 2011
Deloitte

Mij is gevraagd iets te schrijven over de eerste editie van het Deloitte Professorendiner. Dit doe ik, na het evenement te hebben mogen meemaken, met alle plezier. Het was een keer op een inhouse dag bij Deloitte dat ons werd verteld over het Professorendiner. Dit kwam neer op een wetenschappelijk artikel schrijven, maar toch vooral het uit eten gaan in een aantal van de beste restaurants van Nederland. Een mooie mix van inhoud en verwennerij. De verwennerij is iets waar studenten fiscaal recht meer dan genoeg van meekrijgen, maar het inhoudelijke programma was nieuw voor mij. Welke student krijgt de kans om onder begeleiding van professoren een artikel te schrijven? Welke student krijgt de kans om onder begeleiding van een professor een artikel te schrijven dat een kans heeft op plaatsing in een gerenommeerd Nederlands fiscaal vakblad? Welke student wordt van de beste inhoudelijke feedback voorzien onder het genot van een diner in een (zeer) goed restaurant? Eigenlijk geven de voorgaande, overigens retorische, vragen al aan dat het Deloitte Professorendiner een uniek evenement is, dat zich met recht onderscheidend mag noemen.

Voor het schrijven van het artikel kregen we van Deloitte een laptop ter beschikking gesteld. Middels deze laptop konden we gebruik maken van alle interne faciliteiten die Deloitte heeft te bieden.

Indien wij wilden konden we op een kantoor van Deloitte aan het artikel schrijven. Hierdoor ontstond een mooie mogelijkheid om, naast de keukens van de restaurants, ook de interne keuken van Deloitte te bekijken. Wat opviel was dat Deloitters wisten wie we waren en waar we mee bezig waren. Op die manier kreeg je een goed idee van de mensen die bij Deloitte werken en van de bedrijfscultuur.

Dan nu het artikel zelf. Als je bijdragen leest in het WFR, denk je, dit kan ik ook. Je denkt, als ik hier een maandje aan kan zitten dan lever ik ook zoiets af. Deze gedachte heb ik vrij snel laten varen. Om een onderwerp goed uit te denken en vervolgens strak op papier te zetten, moet veel werk worden verricht, en is, naar achteraf blijkt, ook de nodige professionele hulp nodig. Het schrijven van het artikel was een intellectuele uitdaging.

Een ander leuk aspect van het Professorendiner is dat tijdens de bijeenkomsten naast een gezaghebbende professor de andere deelnemende studenten aanwezig waren. In het onderling contact dat je met hen hebt wordt je gestimuleerd en gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. Dit niet alleen in binnen de muren van de vergaderruimte, maar ook buiten het evenement om.

Het Professorendiner heeft mij de kans gegeven om onder de beste begeleiding die er is, te proeven van het heerlijke menu der belastingwetenschap. Daarnaast heb ik Deloitte beter leren kennen, de mensen van Deloitte beter leren kennen en sparringpartners gevonden in de vorm van de andere deelnemers.
Een geslaagd evenement dus!!!

Koen van der Velde

 

 

Deloitte Nederland

Filmpjes vertellen meer dan duizend woorden

  • Tom Ros
  • 19 juli 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven