Ladies and gentleman, please fasten your seat belts for take-off

  • Bernhard Coppens
  • 08 juni 2017
Bernhard

Als ik terugkijk op mijn 13 maanden bij Deloitte Transaction Services kan ik enkel verbaasd zijn over hoeveel je bijleert op zo’n korte tijd. Als je interesse hebt in finance, specifiek in een M&A context, dan is Deloitte Transaction Services (TS) op maat gesneden voor je.

Van België naar Nederland

Maar eerst wat meer over mezelf. Na mijn studies heb ik ervaring opgedaan in audit bij EY in België, maar ik besefte dat die carrière niet helemaal voor mij was weggelegd. Ik blonk nog even mijn CV op en mailde het naar enkele Big 4 kantoren in zowel België als Nederland. Deloitte nodigde mij uit om op gesprek te komen en na de vele putten ontweken te hebben in de Belgische wegen stond ik uiteindelijk in ‘The Edge’ in Amsterdam voor mijn sollicitatie. Het werd me snel duidelijk dat ik tijdens de gesprekken daar de beste klik had met de collega’s en de keuze was dan ook snel voor Deloitte gemaakt.

Een vliegende start

Op mijn eerste dag mocht ik al onmiddellijk van start gaan op een uitdagend carve-out project van een haventerminal business, waar de deal enkele weken geleden is getekend! In je eerste weken wordt je goed begeleid door je buddy en je leert razendsnel bij on-the-job. Nadat je enkele projecten onder de knie hebt, begrijp je beter waarom je precies een bedrijf in de context van een koop- of verkooptransactie analyseert. Op die manier wil je namelijk zaken identificeren die de prijs van die transactie kunnen beïnvloeden. In praktijk betekent dit dat je diep in de cijfers duikt om voor de klant een zo duidelijk mogelijk beeld van de business weer te geven en zaken te vinden die kunnen gecorrigeerd worden op de transactieprijs.

Goede keuze

In drukke periodes kunnen de projecten elkaar in hoog tempo opvolgen en dan kan het best wel eens laat worden, maar het voordeel bij TS is dat je er niet alleen zal zitten. Je komt terecht in een geweldige groep collega’s waar je vele kansen krijgt om jezelf te ontwikkelen. Terugkijkend op mijn eerste jaar bij Deloitte heb ik nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Als Belg was het natuurlijk wel even aanpassen aan die gekke Nederlanders, maar na enkele weken had ik de basics al onder de knie; meer gel in de haren, een grote bek opzetten en een broodje kroket uit de muur. Enkel het obligatoire Belgisch biertje tijdens de lunch op vrijdag mis ik nog bij Deloitte Amsterdam, maar dat zal ik er ooit wel eens introduceren.

Bernhard Coppens

Business Analyst M&A Transaction Services

Bernhard Coppens heeft een Msc BA in Economic Sciences van de Universiteit Gent. Hij is in april 2016 begonnen als Business Analyst bij Transaction Services, na eerst 6 maanden gewerkt te hebben bij EY in de audit.

Ironman en Advanced Analytics

  • Paul Langelaan
  • 07 juni 2017
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven