Leading the field in Antalya

  • Jasper van de Rijdt
  • 22 augustus 2012

‘Leading the field’, dat is de naam van de internationale cursus die ik deze zomer samen met een leuke groep collega’s van dezelfde jaarlaag mocht volgen. Ook dit jaar vond de cursus plaats in Antalya, Turkije! Op zondagmiddag verzamelden we met de Nederlandse collega’s op Schiphol voor de vlucht naar Antalya.In ons resort ontmoetten we de collega’s uit België, Duitsland, Denemarken, Polen, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije en Hongarije met wie we samen de week zouden doorbrengen. Met het oog op de EK-groepswedstrijd van die avond tegen Portugal, waren er gelukkig geen Portugese collega’s aanwezig! De verloren wedstrijd zorgde gelukkig niet voor een minder gezellige feestje achteraf in de beachbar!

Een allround training
De 'leading the field' cursus is bedoeld voor Deloitters met ongeveer drie jaar werkervaring. Tijdens de cursus worden diverse onderdelen van een controle (zoals planning en review) en soft skills behandeld om je voor te bereiden op een (nieuwe) rol binnen een audit team. De cursus is daarom niet zozeer een technische training maar een allround training. Het inhoudelijke programma van de cursus begon op maandagochtend met een (zoals altijd) plenaire welkomst sessie, waarin alle landen worden voorgesteld. Ook werd het cursus programma en het doel van de cursus nog even toegelicht. Vervolgens vertrok iedereen met zijn vooraf ingedeelde internationale groep naar een cursuslokaal. Alle groepen waren internationaal en de voertaal is Engels, dit levert uiteraard altijd leuke misverstanden en hilarische versprekingen op tijdens de gesprekken en discussies.

Het hoofd koel houden
Zo’n cursus dag start om 08:30 en eindigt (inclusief pauzes) rond een uur of 16:30. Erg zwaar als je in Turkije bent, het 40 graden is en je alle andere gasten ziet zwemmen! Om iedereen actief te houden waren er gelukkig voldoende ‘spelletjes’ ingebouwd op strategische momenten tijdens de cursus dagen! Zo was het idee bijvoorbeeld dat iedereen één van zijn leerpunten op een post-it schreef, op zijn of haar voorhoofd plakte en dat je buurman dan dit punt aan de groep meedeelde. Helaas bleven die post-its natuurlijk niet plakken, gezien de tropische temperaturen, en kon niemand elkaars handschrift lezen. Idee +10, uitvoering wat minder… Zie bijgaande foto voor een sfeer impressie!

Het leuke aan zo’n internationale cursus is dat je de hele dag ervaringen en inzichten uitwisselt met collega’s uit andere landen. Het is erg leuk om te zien hoe bepaalde standaard dingen (in Nederland) heel anders gaan in andere landen. Zowel de etiquette op kantoor, als in het privé leven. Ook dit levert altijd leuke discussies op! Zo barste in onze groep een hele discussie los over het houden van interviews met klanten, waar dit in sommige landen enkel door collega’s met meerdere jaren ervaring word gedaan (“want als je net begint kun je dat niet”), kun je in andere landen hier (onder begeleiding) vrij snel mee starten in het kader van 'Learning on the Job'. 

Nieuwe energie
Naast de inhoudelijke kant van cursus is er uiteraard voldoende tijd voor leuke feestjes! Zo was er elke avond een feestje in de beachbar/open lucht discotheek van het resort. Tenslotte mocht de fameuze karaoke avond niet ontbreken! Na een kleine week in het Turkse resort was het weer gedaan met de pret en op zaterdag middag vlogen we terug naar Nederland. Het was wederom een top week! Leuke internationale contacten, cursus, mooi weer en mooie feestjes! Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst!

Jasper van de Rijdt

Senior Staff

Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Nu ben ik 4 jaar aan het werk bij Deloitte in Eindhoven. Naast het werk heb ik tijd voor sport en reizen.

My transfer to Deloitte Transfer Pricing!

  • Denise Verhoeven
  • 20 augustus 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven