Lees alles over de #TMTPredictions 2012

  • Daan Witteveen
  • 23 januari 2012

Woensdag 18 januari heeft Deloitte de TMT Predictions 2012 gepresenteerd, de trends en ontwikkelingen die Deloitte voorziet binnen de Technologie, Media en Telecom sector (TMT) in de komende 12-18 maanden. De presentatie vond plaats tijdens een netwerkevenement in de Beurs van Berlage, met een gemengd gezelschap van grote corporates, jonge technologiebedrijven en startup’s uit de TMT sector.

Dit jaar hebben we Predictions op een unieke wijze gepresenteerd, namelijk via standup comedians. Razendsnel kwamen de trends op een humoristische wijze voorbij, wat voldoende gespreksstof vormde voor de 550 relaties die aanwezig waren in de Beurs van Berlage. De Predictions zelf zijn immers verder uitgediept in het rapport, waarbij voor de insiders de bronnen, redeneringen en nuances wellicht nog interessanter zijn dan de conclusies.

Kans of bedreiging?
Zoals we allemaal merken, gaan de technologie ontwikkelingen steeds sneller. Meer en meer sectoren ondervinden dan ook de ongekende kracht van technologie aan den lijve. Een grondig inzicht in de belangrijkste technologie ontwikkelingen is daarom bepalend voor het succes van uw onderneming. Zijn de TMT Predictions 2012 een kans of een bedreiging? Die vraag hangt af in hoeverre uw onderneming in staat is om te snel te anticiperen op deze ontwikkelingen. Daar is, naast inzicht, een ondernemende bedrijfscultuur voor nodig die innovatie hoog in het vaandel draagt. Falen mag, maar als iets in de kiem succesvol lijkt, dan zet de onderneming alles op alles om deze nieuwe activiteit op te schalen. Dat is het nieuwe ondernemen van de 21e eeuw. Ik verwacht dan ook dat in 2012 grote ondernemingen en start-ups elkaar, meer dan ooit, zullen opzoeken. Het innovatieve vermogen en ondernemerschap van start-ups kunnen door corporates naar een volgende fase gebracht worden. En zo kan iedereen blijven doen waar ze goed in zijn ….

 

Een mooie sfeerimpressie van #TMTPredictions in de Beurs van Berlage staat nu online op deloitte.nl/tmtpredictions. Wie weet tot volgend jaar!

 

Daan Witteveen

Partner

Industry leader Deloitte Technology, Media & Telecom and M&A/VC advisor; passion for technology, innovation, business models and venturring

‘Proeven aan Deloitte’, de brug van mijn studentenleven naar het begin van mijn carrière

  • Lisa Kroes
  • 17 januari 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven