Lekker blijven sturen in de richting van een mooie carrière!

  • Ronald van Etten
  • 30 december 2011

Vooruit kijken, anticiperen, scenario’s afgaan, gewoon drie termen die met de toekomst te maken hebben. In deze, de toekomst van personen welteverstaan. Bij het formuleren van anticiperen is de link met autorijden als hobby evident. Punt is echter dat er natuurlijk een groot aantal nadelen op te sommen zijn bij deze hobby. De impact van deze nadelen zou natuurlijk zoveel mogelijk tegen gegaan moeten worden, zo draagt ook Deloitte haar steentje bij door het wagenpark zo groen mogelijk te krijgen. Blij verrast was het gevoel dan ook bij het krijgen van een (bijna) spiksplinternieuwe super zuinige groene Opel Corsa, groen bezig! Nadeel is dat deze wagen echter vorige week naar een nieuw baasje moest en is vervangen door, jawel, een zwarte Fiat Punto. Een heel stuk minder groen, maar qua zuinigheid wordt een enorme sprong voorwaarts gemaakt.

Voor(r)uit kijken, zoals dat bij autorijden gebeurt wordt er met de paplepel van jongs af aan ingegoten, wie heeft er immers nog nooit vierjarigen het vuur aan de schenen gelegd door te vragen wat ze willen worden ‘als ze groot zijn’. Hoewel het op die leeftijd duidelijk is wat de toekomstplannen zijn, afhankelijk van geslacht is dat immers prinses en, als dat niet lukt, brandweerman. Dat dit toekomstplan niet voor iedereen hetzelfde blijft naarmate de tijd verstrijkt is duidelijk, er is immers maar één kroonprins om te trouwen en brandweerkazernes hebben toch niet de beloofde glijbanen om van naar beneden te roetsjen! Toekomstplannen veranderen, maar er moet wel mee bezig gebleven worden natuurlijk.

Zo ook bij ons, eindelijk binnen (uitzonderlijke doorlooptijd van 3 jaar, vraag ernaar bij een borrel!) is de volgende stap direct de toekomst aftasten. Niet te verwarren met ‘de directe toekomst aftasten’ maar gericht op: wat zijn de leerdoelen en hoe wordt dat vorm gegeven. Gelukkig is er ondersteuning van alle kanten om dit in goede banen (of, zo u wilt, in dit geval in een goede carrière) te leiden. Bezig zijn met je toekomst als Deloitter is aan de orde van de dag. Hoewel er een aantal elementen vastgesteld ligt de rest in de eigen handen -van het formuleren van ontwikkelplannen tot het kiezen van specifieke trainingen-, overal zijn meerdere graden van vrijheid te ontdekken.

Hoewel we dus al van jongs af aan bezig zijn geweest om vooruit te kijken, is het ook wel eens verstandig om zo nu en dan ook eens pas op de plaats te houden. Welke vooruitgang is er geboekt in het grote masterplan, in hoeverre is er een afwijking zichtbaar en wat willen we nu écht eens anders doen komend jaar. Meegaan met de meute en ‘goede voornemens’ haal ik m’n neus voor op, doel van deze blog is immers totaal niet om een moreel verantwoorde boodschap over te brengen. Dit gezegd hebbende wordt de zwarte Punto dan ook gewoon weer gepakt om even de neus te kunnen laten zien bij de vrijdagmiddagborrel op kantoor, wanneer zijn jullie erbij?

Ronald van Etten

Consultant

Afgestudeerd informatie architect @TUDelft ǀ Enterprise Architecture ǀ Kan moeilijk kiezen, vooral niet tussen Ajax en AZ, maar Barcelona staat op nummer 1 ǀ Heeft een van de weinige rustmomenten tijdens het autorijden ǀ Zoekt graag het randje op van wat toelaatbaar is ǀ Schroomt vooral niet om een weloverwogen mening te uiten ǀ Is zeker niet vies van slechte woordgrappen

Zakelijke rust in de laatste weken van december

  • Tom Ros
  • 29 december 2011
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven