Leon Pieters: ‘Iedereen binnen Deloitte kan zichzelf zijn’

  • Leon Pieters
  • 03 februari 2017
Leon

Bij Deloitte vinden we een werkomgeving waarin je je authentieke zelf kunt zijn erg belangrijk. Denk aan respect hebben voor anderen die anders denken en een cultuur die deze verschillen erkent, omarmt, respecteert en de toegevoegde waarde ervan ziet. Deze verschillen bundelen we waardoor we als één sterk team opereren. In deze blog geven we het woord aan Leon Pieters, partner bij Deloitte Consulting, over de rol van diversiteit bij het samenstellen van een team.

“Dat ik homo ben, is niet de enige reden dat ik zo betrokken ben bij Diversity & Inclusion. Mijn moeder werkte in mijn jeugd altijd fulltime, daardoor draag ik het Deloitte Women’s Network een warm hart toe. Zelf heb ik over de hele wereld gewerkt, dus ook het culturele aspect is voor mij belangrijk. Wat ik het állerbelangrijkste vind, is dat iedereen binnen Deloitte zichzelf kan zijn. Bij mijn eerste werkgever kon ik, voor mijn gevoel, niet mezelf zijn en dat vreet energie. Onderzoek wijst ook uit dat het mensen tot zo’n 30% van hun energie kost als ze zich anders voor moeten doen.

Diversiteit binnen teams

Als ik teams samenstel, probeer ik diversiteit goed in de gaten te houden. In fact-based teams helpt het enorm als er mensen bij zitten die aspecten terug kunnen brengen naar menselijke proporties. Een divers team vormen gaat niet vanzelf, het is best comfortabel om je te omringen met mensen die op je lijken, maar het levert wel veel op. Toen ik twee heel verschillende teams samenvoegden, werden, na onderling wantrouwen in het begin, de ogen aan beide kanten geopend. Ook uit onderzoek van Deloitte Australia blijkt dat divers opgebouwde teams maar liefst 25% meer impact hebben op klanten.

"Het is best comfortabel om je te omringen met mensen die op je lijken, maar een divers team levert wel veel op.”

Flauwe grappen

Rondom mijn homoseksualiteit heb ik eigenlijk geen negatieve ervaringen binnen Deloitte. Op een paar, niet eens slecht bedoelde, flauwe grappen na. Ik zeg dan gelijk dat dit soort opmerkingen kwetsend kunnen zijn. Mensen hebben dat niet altijd door.

Coming-out Tim Cook

Ik ben lang niet actief geweest binnen de community, maar de coming-out van Apple-ceo Tim Cook heeft me geïnspireerd. Ik vind dat ik nu in de positie ben om ook iets te doen. Als ik ook maar één iemand kan helpen met mijn verhaal, dan is het voor mij al geslaagd.”

Meer weten? 

Wil je meer weten over Diversity & Inclusion bij Deloitte? Binnen Deloitte Nederland hebben we drie communities op het gebied van diversiteit & inclusie: Cultural Diversity, GLOBE en het Women's Network

Meer blogs over Diversity & Inclusion

Ook Somil Sharma schreef een blog over Diversity & Inclusion.

Leon Pieters

Partner Consulting

Ik ben sinds 2001 werkzaam en sinds 2006 partner bij Deloitte Consulting. In de afgelopen 15 jaar heb ik vele multinationals in de Voeding & Dranken industrie ondersteund om hun bedrijfsprocessen, organisatie en IT-systemen te optimaliseren. Ik ben eindverantwoordelijk voor de Strategy & Operations praktijk van Consulting in EMEA en daarnaast lid van het Global Management Team voor deze services. Hiernaast is hardlopen en skiën mijn passie en vind ik koken heerlijk ontspannend.

Waardering voor eigenheid

  • Nadia Chakor
  • 02 februari 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven