Lets’ blog!

  • Deloitte Nederland
  • 01 juni 2011
Deloitte

“Stel, je blogt over je werk. Door regelmatig je gedachten en opvattingen op te schrijven, word je gedwongen na te denken over je vakgebied, waardoor je enerzijds je werk blijft evalueren en anderzijds je visie aanscherpt. Bovendien deel je, door te bloggen, jouw kennis en kun je discussiëren met vakgenoten over ontwikkelingen en trends.”
- Een krachtig citaat uit het werk van Ernst-Jan Pfauth.

Deze uitspraak van NRC-blogger Ernst-Jan Pfauth bevat een aantal duidelijke voordelen die het schrijven van blogs in het zakenleven met zich meebrengt. Ook binnen Deloitte zien we dat het bloggen steeds meer gaat leven. De blogs die door diverse Deloitters geschreven worden, hebben uiteenlopende thema’s. Zo vertelt de een over haar activiteiten voor de Deloitte Fair Chance Foundation en vertelt een ander over een spannend FAS project in de VS. Eén ding hebben alle blogs gemeen: ze geven ons een kijkje in het dynamische dagelijks leven van een Deloitter.

Het bloggen over werk-gerelateerde zaken heeft zoals eerder genoemd verschillende voordelen. Hier een aantal pro’s op een rijtje:

• Bloggen = netwerken
Deloitte is met ruim 4.500 medewerkers een omvangrijke organisatie. Het posten van blogs is een informele manier om je collega’s te laten zien welke Deloitte-avonturen jij beleeft. Wat extra personal branding is nooit verkeerd!

• Brain boost
Zoals ook Ernst-Jan Pfauth al aangeeft, houdt bloggen je scherp. Naast dat bloggen ook vaak ervaren wordt als een vorm van ontspanning, ontwikkel je ook je creativiteit en schrijfvaardigheid.

• Inspiratie
Door het schrijven van blogs ontstaat er nieuwe traffic. Zo ontstaat er interactie met ‘nieuwe’ mensen met voor jou nog onbekende ideeen, die jij weer toe kunt passen op je dagelijkse leven.

Mocht het nu bij je beginnen te kriebelen om ook een blogpost te schrijven. Eenmalig, regelmatig over een leuk project, event of over je team… Aarzel dan niet. Het is namelijk voor iedere Deloitter mogelijk om te posten op de Deloitte blog! Ik help je hier graag bij.
 

 

Geertje van Keulen
Deloitte Online Employer Marketing
@geertjevkeulen

 

 

 

 

 

 

 

Deloitte Nederland

Building a community

  • Lennart Snoeijer
  • 31 mei 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven