Let’s get LEAN!

  • Claudia Hilgers
  • 23 oktober 2013

Identifying Waste!
Op 7 oktober 2013 vond de eerste van de 3 LEAN workshops plaats in de iZone in Utrecht. De focus van deze workshop lag op het identificeren van verspilling, “Identifying Waste!”. 20 collega’s die in hun rol veel samenwerken met Deloitte India zijn heel de dag ijverig aan de slag gegaan om via spelvorm waarin processen werden nagebootst, op zoek te gaan naar “Waste”.

Lean Six Sigma
Lean Six Sigma staat voor een efficiënte manier van het uitvoeren van kleine projecten met een hoge rendementswaarde. Het wordt als wereldwijd bewezen en toegepaste verbetermethodiek gebruikt om problemen rondom kwaliteit en efficiency op te lossen.

Framework
De oorzaken van deze problemen liggen niet aan de oppervlakte, maar vaak verstopt achter procedures, gedrag, processen of werkinstructies. Vaak niet eens op dezelfde afdeling als waar de fouten de kop op steken. Vanuit de Lean workshop “Identifying Waste!” wordt een framework geboden om dit als team op een gestructureerde wijze te verbeteren.

Lean Tools
Het inrichten van processen zodat je alleen die dingen doet die de klant werkelijk wil en dan ook in één keer goed. Tools zoals de Value Stream Map, Theorie of Constraints (vinden van de bottleneck) en het meten van de Proces Cycle Efficiency (PCE) zijn perfect om de “verstopte verspilling” te vinden. Door spelvorm leer je ter plekke na te denken over de verbetering en krijg je de kans het geleerde direct toe te passen en het resultaat te beoordelen!

Resultaat
Zelf heb ik als manager van een finance afdeling mijn hart verloren aan Lean Six Sigma. Met name de “Lean” principes overbrengen is enorm leuk om te doen. De reacties aan het einde van workshop geven aan dat deze aanpak en de inhoud zeer effectief zijn:

  • “PCE percentage is Top!”
  • “De manier van informatie overbrengen werkt!”
  • “Leuke spellen waardoor je echt goed gaat nadenken over je proces.”
  • “Door de interactie leuk om te blijven volgen!”
  • “Direct zin om morgen aan de slag te gaan op de werkvloer!”

Claudia Hilgers

CFM Manager

Claudia studeerde praktische bedrijfskunde en volgt momenteel de Master Class “Stratego voor Vrouwen”. Binnen Deloitte is zij verantwoordelijk voor de strategische, operationele en financiële realisatie en personele aansturing van 100 Client Finance Managers in Nederland en India.

Keuzes maken

  • Albert Zonderland
  • 21 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven