Letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!

  • Deloitte Nederland
  • 23 mei 2011
Deloitte

Wat bof ik toch als stagiaire bij Deloitte. Op woensdag 11 mei 2011 mocht ik voor de tweede keer aanwezig zijn bij de intern talent day. Deze dag is speciaal georganiseerd om de werkstudenten, stagiaires en bijbaners in het zonnetje te zetten. Als scriptie stagiaire op de recruitment-afdeling met een kamer naast het events team, heb ik van een afstand mee mogen kijken hoe deze drukke en uitgebreide dag is voorbereid.

Eenmaal aangekomen op de locatie (Wijk bij Duurstede) zag ik een mooi kasteel waardoor ik mij net een prinsesje voelde. De dag ging niet over het sprookje over een prins op het witte paard, maar stond geheel in het teken van mij en elke andere student.

Iedereen kon van tevoren twee keuzes maken uit vijf verschillende trainingen. Ik koos voor ‘Persoonlijk Leiderschap’ en ‘Time and Energy Management’. Bij persoonlijk leiderschap, gegeven door Robert Benninga, ging het over hoe je meer bereikt met minder moeite. Voordat Robert met de workshop startte, vertelde hij: “Geloof niks wat ik zeg. Check of de workshop voor jou werkt en doe 100% mee”. Wel bijzonder om een workshop te volgen waar je niks van moet geloven dacht ik en deed toch met 100% inzet mee. Wat ik van de training heb geleerd, is dat je gewoon moet handelen wanneer je iets wilt.

Daarna was het tijd voor een heerlijke lunch. Als achtergrondmuziek was er een leuk live jazzy band gekozen. Na de lunch startte mijn tweede training: ‘Time and Energy Management’ gegeven door Gijs Groeneveld. Gijs vertelde energiek dat wij in groepjes van 5 à 6 personen op een groot vel papier mochten opschrijven/ tekenen wat een topsporter nodig heeft om succesvol te zijn, wat jij nodig hebt om in je werk succesvol te zijn en welke conclusie je daaruit kon halen. Samen met een groepje van 5 meiden gingen we buiten in het zonnetje met de opdracht aan de slag. Tien minuten later kwamen wij met de hele groep bij elkaar om de opdracht te presenteren. Gijs wist ook wel dat iedereen ongeveer dezelfde presentatie zou geven en stelde voor om 1 iemand uit de groep te laten presenteren. Wie o wie zou dat gaan doen? Niemand stelde zich kandidaat en vóór ik het wist zei ik: “Ik wil wel presenteren”. Normaal ben ik juist degene die achter iemand anders weg duikt om maar niet te hoeven presenteren, maar nu was er geen weg meer terug. Ik begon met presenteren en merkte dat ik niet uit mijn woorden kwam doordat ik steeds nerveuzer werd. Na diep in en uit te hebben geademd ging ik verder met presenteren en dat verliep best goed. Blij dat ik door de training een kans heb gekregen om mijn presentatie skills te trainen.

Na de trainingen was het tijd voor ontspanning, namelijk een dynamische game. Vervolgens woonden wij met de gehele groep een interactieve vogelshow bij. Met vogels als gieren tot Oehoe uilen kregen twee stagiaires uit de winnende teams de kans om deze vogels vanaf hun handen te lanceren. Als afsluiting was er niets mooiers dan in de zonnige namiddag te borrelen en barbecueën.

Ik kijk terug op een mooie leerzame en ontspannen dag waar ik onwijs leuke stagiaires van Deloitte heb mogen ontmoeten.

Sana Sarkawt
Deloitte Online Employer Marketing
@SanaSarkawt  

 

Deloitte Nederland

Deloitte Finance Inhousedag: Een schot in de roos!

  • Joost Lagas
  • 20 mei 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven