Londen: een verrijking van mijn carrière

  • Michelle Mutsaers
  • 10 augustus 2015

Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Wat was ik blij toen ik officieel een ‘go’ kreeg om een jaar lang in hét financiële centrum van de wereld te wonen en te werken... Londen!

Ik had het ook al helemaal geromantiseerd in mijn hoofd: shoppen bij Harrods, bellen vanuit een rode telefooncel, een appartement met uitkijk op de Big Ben. Maar eenmaal in Londen kwam ik erachter dat deze stad veel meer te bieden heeft.

Sex and the City en fancy rooftop bars

Zo ben ik naar Wimbledon geweest, waar ik Andy Murray en Roger Federer heb zien tennissen. Ik ben naar het bekendste theater op Leicester Square geweest om The Book of Mormon te zien. Ook heb ik sushi gegeten bij Sushi Samba: hét sushi restaurant van London op de 39e verdieping met prachtig uitzicht over de stad. Voor de vrouwen onder ons: bij Sushi Samba heeft een opname van Sex and the City plaatsgevonden! Uiteraard mogen de nodige bezoekjes aan ‘fancy’ rooftop bars ook niet ontbreken. Maar genoeg over wat ik allemaal in mijn vrije tijd doe, want ik ben in London gekomen om te werken.

Vastgoeddeals

Inmiddels werk ik ongeveer drie maanden op de afdeling Btw Real Estate. Op deze afdeling adviseer ik in de vastgoedmarkt opererende bedrijven en overheden over hun btw-positie. Ook heb ik geassisteerd bij verschillende ‘vastgoeddeals’. Binnen een vastgoeddeal begeleid je de aan- en verkopen van vastgoed en onderzoek je of er voor de btw geen spreekwoordelijke ‘lijken uit de kast’ kunnen vallen.

Serieuze bedragen

Het klinkt als een cliché maar het werken in London is heel uitdagend en leerzaam. Zo was mijn eerste opdracht het begeleiden van een vastgoeddeal met een waarde van meer dan £100 miljoen. Dat zijn echt serieuze bedragen. Ik heb nauw samengewerkt met ongeveer tien collega’s van verschillende afdelingen om deze deal tot een goed einde te brengen. Het geeft je echt een voldaan gevoel als de deal eenmaal rond is en je klant blij is met het resultaat.

Adviseren aan Europese Commissie

Wat ik ook als een hoogtepunt van mijn werk in London ervaar, is dat ik heb meegeholpen aan het schrijven van een advies aan de Europese Commissie over een vastgoed gerelateerd btw-onderwerp. Het adviseren van één van de hoogste organen van de Europese Unie was voor mij hét bewijs dat ik in hét financiële centrum van de wereld werkzaam ben. En dat geeft echt een kick!

After work drinks

Doordat je samenwerkt met collega’s van andere afdelingen leer je al gauw veel mensen kennen. Dat gaat hier makkelijk omdat Deloitte veel interne evenementen organiseert. Zo heb ik meegedaan aan een pub quiz, een cricket tournament met tien andere collega’s (al moest ik van te voren nog wel even de spelregels googelen!) en ben ik van plan om met een Deloitte team mee te doen aan een halve marathon. En uiteraard zijn er iedere vrijdag de welbekende after work drinks, waar de ‘pints’ rijkelijk vloeien.

Tot op heden ervaar ik het werken in London als een verrijking van mijn carrière en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb het hier erg naar mijn zin en heb me tot op heden nog geen moment verveeld. Gelukkig zit ik hier nog 9 maanden, want voor mij kan de tijd niet langzaam genoeg gaan.

Michelle Mutsaers

Indirect Tax – Tax & Legal

Michelle Mutsaers is geboren en getogen in Brabant en is na haar studie Fiscale Economie in Amsterdam gaan wonen. Zij is 27 jaar en werkzaam als btw-adviseur bij Deloitte Amsterdam. Sinds 1 mei 2015 is zij tijdelijk werkzaam bij Deloitte London als btw-adviseur. In haar vrije tijd houdt Michelle van koken, hockeyen en hardlopen.

De ideale combinatie van consultancy en vastgoed

  • Martin Mentink
  • 06 augustus 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven