Maak het verschil tijdens je oriëntatie op de arbeidsmarkt!

  • Sandra van Herpen
  • 01 oktober 2012

Nieuw studiejaar, nieuwe kansen

Begin september is het nieuwe studiejaar weer begonnen. Dit voelt altijd een beetje als een nieuwe start. Je bent helemaal opgeladen van een lange vakantie en met frisse moed en een hoop ambitie ga je er weer helemaal voor dit jaar! Zo voelt het ook voor ons als recruiters. Er staan weer een heleboel evenementen op de kalender en daar hebben wij ontzettend veel zin in! Voor studenten een mooie kans om Deloitte, het vakgebied en wellicht je toekomstige collega’s te leren kennen. Maar ook een mooie kans om jezelf ‘in the picture’ te spelen voor, wie weet, een afstudeerstage of een baan na je afstuderen. Een Business Course of Inhousedag is hiervoor de perfecte mogelijkheid. Maar hoe doe je dat? Jezelf ‘in the picture’ spelen?

Maak het verschil!

Mijn collega’s Merette en Jeroen schreven eerder al over het profiel van de kandidaten die we zoeken en over de dresscode tijdens evenementen, sollicitatie of wanneer je eenmaal bij Deloitte werkt. Tijdens een evenement letten we erop of iemand actief meedoet, inhoudelijk weet waar hij/zij over praat of vragen stelt aan de aanwezige Deloitte collega’s en geïnteresseerd is in het vak. Het is echt niet nodig om jezelf krampachtig te profileren. Het klinkt cliché, maar wees jezelf en toon respect voor de Deloitters en de andere studenten. Wij zoeken toekomstige collega’s, dus het moet ook klikken, zodat we in de toekomst een leuk team vormen. Er mag dus zeker gelachen worden! Maar wordt niet té informeel, zorg dat je tijdens de borrel ook af en toe een colaatje drinkt. Dit geldt overigens ook voor het contact per telefoon of per mail. Zo kreeg ik een paar weken terug een mail van een student die afsloot met ‘Xxx’. Houd in gedachten dat je in contact bent met een mogelijke werkgever en dat hier een andere houding van je wordt verwacht dan in je vriendengroep.

De volgende stap

Wil jij je oriënteren op de mogelijkheden bij Deloitte en kennis maken met het vakgebied en Deloitters. Schrijf je dan in voor één van de Business Courses of inhousedagen. Neem de tips uit deze en andere blogs mee en wie weet, wordt jij onze toekomstige collega. Wij willen jou graag beter leren kennen!

Sandra van Herpen

Recruiter

Sandra werkt sinds 2011 als recruiter voor Deloitte Accountancy in Zuid Nederland. Ze richt zich hierbij op studenten en starters. Zelf studeerde ze Bedrijfskunde in Nijmegen en heeft ze enkele jaren ervaring in de arbeidsbemiddeling.

Klaar voor de start…

  • Jorien van der Meij
  • 24 september 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven