Maak jij de juiste keuze? Auditors aan het woord!

  • 29 augustus 2017

Na de kennismakingsdagen in september vorig jaar kwamen Monique en Remmert als jonge guppen in het Audit-vak terecht bij Deloitte. Na het doorlopen van hun bijbaan en scriptiestage meldden ze zich bij het Deloitte-ontwikkelprogramma ‘Out of the Blocks’ in Garderen. Op dat moment ging hun professionele carrière bij Deloitte van start. 

Op de maandelijkse afdelingsborrel van Deloitte Core Audit liepen Monique en Remmert elkaar weer tegen het lijf. Door de drukke periode en hun wisselende klantenpakket hadden ze elkaar al een aantal weken niet gezien – naast hun toevallige momenten in de Albert Heijn. Tijd om weer even bij te praten!

Remmert: Monique, wist je dat wij een jaar geleden precies op dezelfde locatie stonden met alleen onze scriptanten groep, dat was super toch?

Monique: Ja, nu je het zo zegt. Het jaar is voorbij gevlogen, inmiddels met een groot deel van dezelfde groep echt aan de slag gegaan als financial auditor. Nog steeds een hechte leuke groep, waar in september ook mensen zijn aangesloten die hun scriptie niet bij Deloitte hebben geschreven, maar waarbij dat onderscheidt helemaal niet meer zichtbaar is. 

Remmert: Erg leuk om te zien dat we zo’n hechte groep zijn gebleven en nog regelmatig leuke uitjes met onze jaarlaag organiseren. Ik heb weer harstikke hard gelachen afgelopen etentje!

Monique: Weet je wat mij ook opviel, dat we sinds onze start goed opgenomen zijn in de community en overal bij betrokken worden. Zowel de werk-gerelateerde als sociale aspecten. 

Remmert: Ja, ik moet zeggen dat ik vanaf het eerste moment heel prettig vond dat we gelijk onderdeel waren van de afdeling, waarbij dat zichtbaar werd doordat we ver van te voren al uitgenodigd waren voor allerlei events. Het golftoernooi was super, maar al helemaal de ski-trip in Mayrhofen van afgelopen maart. We waren natuurlijk met 2/3 van onze afdeling aanwezig, wat ontzettend leuk was voor de huidige stagairs. Zo kregen zij ook de kans om ons ook buiten de kantooruren te leren kennen. Dit heeft mijn wereld ook zeker verbreed met al die verschillende soorten mensen die bij Deloitte werken.

Monique: Dat vroeg ik me ook al af, hebben de verschillende events in de afgelopen 8 maanden jouw beeld van Deloitte bevestigd?

Remmert: Dat heeft het zeker. Ik ben altijd een voorstander geweest van een open werksfeer en een informele relatie met mijn collega’s, deze sfeer is op de afdeling te vinden en dat vind ik erg prettig. Had jij dat ook?

Monique: Dat had ik ook, door de informele sfeer is iedereen gemakkelijk te benaderen. Dit zorgt ervoor dat je altijd terecht kan met je vragen bij je collega’s. Dit kunnen vragen op allerlei verschillende soorten aspecten. Toen ik in september startte liep ik met vragen rond zoals: Hoe werkt het om de post-master met werk te combineren, zijn hier nog goede tips & tricks voor, maar ook zaken zoals hoe het met de werkdruk zit tijdens busy season bijvoorbeeld. Heb jij ook gedurende het jaar antwoord op gekregen?

Remmert: Natuurlijk is het ineens een stap om van student naar werknemer te gaan en weet je niet altijd precies wat er van je verwacht wordt. Gelukkig zijn er collega’s op zulke momenten en zijn zij zeker bereid om hier meer duidelijkheid over te geven. De combinatie van werken en studeren is soms pittig, maar het is erg fijn om te merken dat onderwerpen die in studie voorkomen ook dagelijkse kost zijn tijdens het reguliere werk, daarnaast is de afwisseling ook erg prettig! Busy season is inderdaad een drukkere periode, maar zeker goed te doen.

Monique: Volledig mee eens. Het zijn soms lange dagen, maar je bent gelukkig met het hele team, waarbij er ook veel aandacht is voor elkaar en er af en toe natuurlijk de ruimte is voor een grapje. Als de controle is afgerond heb je dan ook goed gevoel en weet je waarvoor je met elkaar er hard aan hebt gewerkt! 

Remmert: Ah, jazeker en gaaf is dan ook meteen dat we in ons eerste jaar na het afronden van een controle meteen doorgaan naar de volgende klant. Ik moet ook zeggen dat ik het erg leuk vind dat onze klantenpakketten zo divers zijn. Zo zien we meer van verschillende sectoren. 

Monique: Absoluut, is ook ontzettend leerzaam op die manier. Daarnaast krijg je zo de kans om te zien waar je interesses liggen. Al met al kunnen we het erover eens zijn dat we er al een mooie tijd op hebben zitten en het zeker nog vele mooie jaren gaan worden. Leuk om zo eens samen terug te kijken op onze start! We kunnen stellen dat we het zeker goed hebben bij Deloitte.

Interesse in werken bij Deloitte?

Heb je na het lezen van dit artikel interesse gekregen in een carrière bij Deloitte? Bekijk onze vacatures op het gebied van Audit (Accountancy). Zit jij in de laatste fase van je master? Meld je dan aan voor onze Deloitte Audit Business Course in Boedapest! Ga naar werkenbijdeloitte.nl/bcaudit voor meer informatie.

Sebastiaan over Deloitte Legal: ‘een avontuurlijke onderneming’

  • Sebastiaan van Dugteren
  • 17 augustus 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven