Maatschappelijk inzetten bij Deloitte? Dat kan!

  • Richa van Zoelen
  • 21 januari 2014

Op welke kenmerken selecteer jij jouw toekomstige werkgever? Een vraag die velen bezig houdt. Uit tal van onderzoekjes hierover blijkt dat studenten van nu, maar ook hoger opgeleide professionals, steeds meer waarde hechten aan de mogelijkheid om “iets goed te doen” bij een toekomstige werkgever. Maatschappelijke betrokkenheid. Iets terug doen, zingeving of - om in kantoorjargon te blijven- Corporate Social Responsibility.

Culture of Purpose
Ook aan de andere kant van de oceaan wordt veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Zo heeft Deloitte een ‘Culture of Purpose-survey’ verricht onder meer dan 1.300 werknemers van commerciële organisaties in de VS. Wat hierin opvalt, is dat een ruime meerderheid bij zowel werkgevers als werknemers vindt dat bedrijven te weinig doen om een gevoel van zingeving te creëren en betekenisvolle impact te bewerkstelligen.Zo rees bij mij de vraag: ‘’wanneer doet een bedrijf genoeg om een ‘sense of purpose’ te creëren?’’. Door duurzame goederen en/of diensten te leveren? Door mee te doen aan vrijwilligersprojecten? Door actieve bijdrage aan de lokale omgeving? Of juist door hulp aan derdewereldlanden?

Fair Chance Foundation
Zo werk ik bijvoorbeeld via de Fair Chance Foundation van Deloitte mee om allerlei mogelijkheden tot vrijwilligerswerk te faciliteren voor Deloitters. Deloitte focust zich met haar Fair Chance Foundation op kennisoverdracht naar jongeren uit sociaal-economische achterstandswijken. Op deze manier willen we hen helpen aan een betere start op de arbeidsmarkt. Deze specifieke doelstelling hebben wij gesteld om zo een duurzame bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Wat vind jij?
Zoals ik al zei, ben ik heel benieuwd naar de mening van anderen hierover! Vind jij het belangrijk als jouw werkgever jou ook de mogelijkheid biedt tot vrijwilligerswerk? En zo ja, in welke vorm?

Voor Deloitters
Daarnaast verzorgen wij ook informatie sessies op een aantal kantoren voor alle Deloitters! Ben jij nog niet helemaal op de hoogte van wat jij precies kunt doen bij de Fair Chance Foundation? Kom dan op 27 januari in Rotterdam en op 30 januari in Utrecht even langs tijdens de lunch. Aanmelden kan hier.

Richa van Zoelen

Assistent

Richa van Zoelen | 21 jaar | Werkzaam voor de Fair Chance Foundation van Deloitte | Studeert bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam | Zet zich in voor Stichting Pallieter, voor ongeneeslijk zieke kinderen | Houdt van muziek, festivals, film, reizen en sporten

Geef je carrière een boost bij Deloitte

  • Mehmet Aktas
  • 20 januari 2014
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven