Manager bij Deloitte

  • Alex Spruit
  • 30 oktober 2013

Na mijn afstudeerstage te hebben volbracht bij één van de klanten van Deloitte was de vervolgstap in een startersfunctie bij Deloitte een logische keuze. 7,5 jaar later en 2 functies verder werk ik nog steeds met veel plezier in deze inspirerende omgeving. Ik had nooit een concrete lange termijn doelstellingen voor ogen. Ik heb altijd goed willen zijn in wat ik doe en wil het beste uit mezelf te halen. Deloitte biedt mij die mogelijkheid. Het is bij uitstek een organisatie waar je wanneer je zelf initiatief neemt ook verder komt. De afgelopen jaren heb ik meer verantwoordelijkheid gekregen en werk ik nu veel zelfstandiger. Deloitte is een werkgever die je de ruimte geeft om te groeien en te ontdekken waar je talenten liggen. Zo geeft Deloitte mij de ruimte om gastcolleges te geven op hogescholen en geef ik trainingen tijdens de Deloitte studyweeks.

Inmiddels heb ik mijn master opleiding afgerond en ben ik als RA ingeschreven in het register. De combinatie van werken en leren heb ik altijd als erg leuk gevonden. Op de vrijdag studiedag werden alle ervaringen van de afgelopen week met elkaar gedeeld. Ookal is de combinatie tussen werken en leren af toe best zwaar, het is zeker de moeite waard.

In mijn huidige functie als manager in de controlepraktijk ben ik verantwoordelijk voor het zorgdragen van een kwalitatieve hoogstaande jaarrekeningcontrole. Het leveren van kwaliteit, zowel in de zin van vaktechnische vereisten als in de ogen van de beleving van de klant, staat hierbij centraal. Mijn klanten bestaan uit grote (internationale) en middelgrote familieondernemingen. Voor de directie en het management van mijn klanten ben ik naast ‘controleur’ ook sparringpartner en adviseur voor vraagstukken op het gebied van vennootschapsbelasting, inrichting van bedrijfsprocessen, reorganisaties, risicoanalyse, etc. Ook ben ik verantwoordelijk voor de aansturing van het controleteam. De afwisseling in het vak bevalt me goed. Zo werk ik met veel verschillende collega’s in diverse teams, maar ook met collega’s van andere afdelingen samen. Je werkt binnen Deloitte veel samen met jonge collega’s, die ook een sterke drive en passie hebben voor het vak. Ik vind het hierbij belangrijk aandacht te hebben voor de menselijk kant. Zo probeer ik te investeren in de relatie met de klant en met de collega’s, door oog te hebben voor de mens achter de collega of de klant. Juist het contact met zoveel verschillende mensen maakt het vak voor mij zo leuk!

Alex Spruit

Manager - Audit

Alex is manager bij Deloitte Accountants B.V. Hij is na zijn afstudeerstage van zijn HBO opleiding accountancy in dienst getreden als staff bij Deloitte. In deze functie heeft hij gewerkt aan diverse interim- en jaarrekeningcontroles gecombineerd met een deeltijdstudie MSc Accounting & Control aan de VU. Sinds mei 2013 staat hij ingeschreven als Register Accountant (RA).

Blog van de maand: Een jaar na de lancering van mijn carrière

  • Tom Nijsten
  • 28 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven