Manager's Development Journey: Maak je promotie, wordt je naar Warschau gestuurd…

  • Deloitte Nederland
  • 09 november 2010
Deloitte

 

Nee, ik ben niet ‘weggepromoveerd’ en ben ook nog een grote fan van Oost-Europa gezien mijn Slowaakse roots. Naar aanleiding van mijn promotie tot manager per 1 oktober hebben ik en mijn ruim 100 mede gepromoveerde collega’s uit Europa, medio oktober een tripje gemaakt naar Warschau. Onder het mom van een ‘Manager’s Development Journey’. Ik poog kort mijn ervaringen van deze ontwikkelingsreis in deze blog kort samen te vatten.
The Journey  
Naast elkaar als collega’s beter leren kennen, is het doel van deze ‘Journey’ het vieren van je promotie en stilstaan bij de uitdagingen welke nu bij je nieuwe functie horen. Persoonlijk vind ik het goed dat Deloitte hier op deze manier aandacht aan besteed. Als deelnemers van de Journey hebben we namelijk geconcludeerd dat het erg motiverend werkt als er tijd en moeite wordt gestoken in het ontwikkelen en uitvoeren van zo een omvangrijk programma.
Wat doe je dan verder tijdens zo een cursus vraag je jezelf af, naast een beetje netwerken en ‘celebraten’?
Het thema van de Manager’s Development Journey is ‘Developing yourself, your colleagues and your clients’. Ik moet zeggen dat ik vooraf sceptisch was over de uitvoering van deze thema’s in de praktijk. Het is de facilitators echter goed gelukt om dit concreet te maken in 3 dagen en discussies te ontlokken in de diverse groepen. Zelf zat ik in een groep met een aantal actieve participanten en een inspirerende engelse facilitator, welke dan de rest van de groep aansteekt om ook hun mening en ervaringen te delen.
Met je collega’s uit heel Europa in Warschau
Eén van de aardige aspecten van dit programma is, dat je kans hebt kennis te maken met collega managers uit verschillende Europese Deloitte kantoren. Tevens heb je niet alleen te maken met collega’s uit je eigen vakgebied, maar juist met zo een beetje alle verschillende type diensten die Deloitte aanbiedt. Dat maakt het extra leuk als je praat met, onder andere Poolse, Duitse en Belgische collega’s over hun uitdagingen tijdens de cursus. Of over voetbal aan de hotelbar. Ik heb er dan ook zeker leuke contacten opgedaan en ben geïnspireerd geraakt door de wijze waarop een aantal collega’s omgaan met hun uitdagingen op hun werk.
‘Congratulations guys! Well done!’
Ik kan dan ook niet anders concluderen dat het fijn is, dat mogelijk wordt gemaakt om even een paar dagen buiten je eigen ‘comfort zone’ te stappen en even stilstaan bij wat je met z’n allen tot dusver bereikt hebt. Maar ook verder te verdiepen in de uitdagingen van nu en in de toekomst.
Het aller-leukste en wat me het meest bij zal blijven is dat je in de ‘baas z’n tijd’ met zijn allen het glas in Warschau mag heffen en zeggen: ‘Congratulations guys! Well done!’
 

 

Peter Engel

Manager

Deloitte Accountants

Intresse in een baan binnen de Accountancy? Klik hier

Deloitte Nederland

“Handvaten of handboek?”

  • Tom Ros
  • 08 november 2010
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven