'De variatie in het werk motiveert me om elke dag het beste uit mezelf te halen'

  • Marieke Korsten and Stef Linsen
  • 14 januari 2021
Marieke Korsten

Zowel Marieke als Stef hadden ze al werkervaring voordat ze bij Deloitte kwamen werken, in compleet verschillende sectoren, en in rollen die de grenzen van Supply Chain Management overschreden. Beiden zijn afgelopen jaar gestart binnen het Supply Chain & Network Operations team van Deloitte Consulting. Marieke Korsten en Stef Linsen vertellen over hun ervaringen als Experienced Hire bij Deloitte.

Marieke, Stef, jullie komen uit een compleet andere sector dan consulting – hoe zijn jullie bij Deloitte terecht gekomen?

Marieke: “Ik kom uit de non-profit sector. Na vijftien jaar in public health was de leercurve wat afgevlakt en was ik toe aan een andere omgeving. Heel toevallig kwam ik een hele specifieke vacature van Deloitte tegen: Supply Chain Strategy in de non-profit humanitaire sector. Ik wist niet eens dat Deloitte hierin actief was. Ik wist daarom niet goed wat ik moest verwachten toen ik het eerste gesprek in ging, maar het sloot heel goed aan. De stap naar Deloitte voelde als een duik in het diepe, maar ik ben het avontuur aangegaan”.

Stef: “Ik heb ook een iets ander pad bewandeld dan anderen: ik heb een achtergrond in de mode industrie. Na een aantal jaar verschillende operationele functies te hebben vervuld binnen hetzelfde bedrijf zijn mijn vriendin en ik gaan reizen. Hierna heb ik bewust gekozen voor consulting, met name vanwege de impact die je kan maken. Als consultant draag je bij aan complexe vraagstukken die zich in de kern van een organisatie afspelen. Ook de variëteit in projecten en klanten heeft een grote rol gespeeld in mijn besluit. Door die variatie blijf je jezelf uitdagen om in verschillende situaties steeds weer het beste uit jezelf te halen.”

Voor mij is de waardering van de klant hetgeen dat de meeste voldoening geeft binnen een project.

Een dergelijke overstap zal wel even wennen zijn. Hoe heb je dat succesvol doorlopen?

Marieke: “Ons team zorgt ervoor dat je je snel thuis voelt. Het is een heel open en behulpzame groep mensen. Je hoeft niet bang te zijn om domme vragen te stellen – iedereen wil je heel graag verder helpen. Omdat de organisatie zo groot is, was het in het begin een beetje zoeken naar de paden die je kunt bewandelen. Om mijn weg daarin te vinden, heb ik de eerste weken veel koffie gedronken en tijdens ieder gesprek gevraagd wie ik nog meer moet spreken. Ik kreeg enorm veel energie van die gesprekken, en ik volg nog steeds dezelfde aanpak om nieuwe mensen te leren kennen”.

Stef: “Vooraf kreeg ik vanuit verschillende hoeken te horen dat de stap naar consulting even wennen zou zijn, maar je moet echt op je eigen kwaliteiten vertrouwen. Onderschat niet hoeveel relevante ervaring je uit de industrie meebrengt. Verder had ik het geluk dat ik direct na mijn onboarding op een klantproject ben gestart. Zo leer je Deloitte, de cultuur, en de mensen snel kennen”.

Wat zijn tot nu toe jullie grootste uitdagingen en successen geweest?

Marieke: “Vooraf kreeg ik vanuit verschillende hoeken te horen dat de stap naar consulting even wennen zou zijn, maar je moet echt op je eigen kwaliteiten vertrouwen. Onderschat niet hoeveel relevante ervaring je uit de industrie meebrengt. Verder had ik het geluk dat ik direct na mijn onboarding op een klantproject ben gestart. Zo leer je Deloitte, de cultuur, en de mensen snel kennen”.

Stef: “Het is een uitdaging om je in korte tijd eigenaar te maken van een specifiek onderwerp binnen de context van een klantsituatie, om vervolgens bij te kunnen dragen aan de oplossing van het probleem. Dat vergt inzet en motivatie, maar geeft ontzettend veel voldoening. En qua successen: voor mij is de waardering van de klant voor een succesvol project hetgeen dat de meeste voldoening geeft. Daar draait het uiteindelijk allemaal om”.

Purpose is een drijfveer. Ik vertaal het als ‘iets doen dat bijdraagt aan een betere samenleving; een beter leven voor mensen’. Niet alleen maar geld verdienen, maar ook bijdragen aan de maatschappij.

Wat betekent purpose voor jullie? En hoe zie je dat terug in je werk?

Marieke: “Purpose is een drijfveer. Ik vertaal het als ‘iets doen dat bijdraagt aan een betere samenleving; een beter leven voor mensen’. Dus niet alleen maar geld verdienen, maar ook bijdragen aan de maatschappij als geheel. Ik kom uit een omgeving waar purpose sterk aanwezig is, daarom was dit ook één van mijn belangrijkste vragen toen ik bij Deloitte kwam werken. Je ziet bij Deloitte, door alle initiatieven die er opgestart worden, dat purpose echt leeft, bijvoorbeeld rondom COVID-19 en in breder perspectief - vanuit de Deloitte Impact Foundation. Naast de ‘traditionele’ projecten willen mijn collega’s hun kennis en ervaring gebruiken om bij te dragen aan een betere wereld, daar ben ik trots op”.

Stef: “Voor mij is purpose het bezig zijn met dingen die je motiveren. Ik vind het belangrijk bezig te zijn met zaken die bijdragen aan het grotere geheel, zowel wat betreft de klanten waar we voor werken als in de onderwerken waar we aan werken. Daarnaast motiveert het mij enorm om een tastbare deliverable op te leveren aan het einde van een project, en het design op die manier realiteit te zien worden”.

Tot slot: wat zou je anderen willen meegeven die ook van plan zijn een overstap te maken naar Deloitte?

Marieke: “Iedereen zei tegen mij ‘neem je tijd’. Ik dacht zelf dat ik de transitie snel kon maken, maar het kost echt tijd om Deloitte, je collega’s en de manier van werken te leren kennen. Die tijd moet je nemen, en als je dat doet zul je zien dat je daar op de lange termijn profijt van hebt. Heb geduld!”.

Stef: “Daar sluit ik me bij aan. Je bent natuurlijk ambitieus en gemotiveerd, maar je moet echt de tijd nemen om te landen in de organisatie. Je coach en collega’s zullen je daar in begeleiden. Laat je daarnaast niet afschrikken door het feit dat er mensen zijn die meer kennis op een specifiek onderwerp hebben dan jij. Er werken ontzettend veel slimme mensen bij Deloitte die graag hun kennis delen om het team sterker te maken. Geniet hiervan en maak er gebruik van om jezelf verder te ontwikkelen binnen jouw expertise”.

Marieke Korsten and Stef Linsen

Supply Chain & Network Operations

Marieke Korsten is a Senior Manager at Deloitte Consulting and has joined the Supply Chain & Network Operations service line of Deloitte’s Enterprise Technology & Performance Offering in 2019.

Stef Linsen is a Senior Consultant within the Supply Chain & Network Operations team of the Enterprise Technology and Performance portfolio. He holds a Masters Degree (MSc) in Business Administration from the Vrije Universiteit (VU) Amsterdam.

‘De keuze voor Deloitte heb ik puur op basis van de mensen gemaakt’

  • Femke de Boer
  • 04 januari 2021
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven