Marina Vigne deelt haar ervaring met Deloitte

  • Marina Vigne
  • 21 december 2020
Marina

Marina Vigne is geboren en getogen in de Provence, Frankrijk, maar woont en werkt nu in Nederland. Marina is vorig jaar bij Deloitte Consulting komen werken als Analyst binnen het Supply Chain Strategy team. Vandaag vertelt ze ons over werken bij Deloitte in Nederland.

Waarom heb je besloten om naar Nederland te verhuizen?

"Ik woon eigenlijk al een tijdje in Nederland: Ik heb gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en heb hier een jaar gewerkt voordat ik bij Deloitte kwam, dus ik wist waar ik me voor opgaf toen ik mijn carrière in Nederland begon."

Klinkt logisch. En waarom Deloitte?

"Voordat ik bij Deloitte kwam, werkte ik op de supply chain afdeling van een schoenen- en kledingbedrijf in Amsterdam. In die tijd realiseerde ik me dat junior posities op supply chain afdelingen vaak behoorlijk operationeel zijn. Ik wilde aan meer strategische uitdagingen werken en daarom ben ik geïnteresseerd geraakt in consulting. Deloitte is zeer goed gepositioneerd in consulting, en supply chain strategie consulting in het bijzonder. Daarnaast laat een baan in consulting je toe om verschillende industrieën en verschillende gebieden binnen het supply chain domein te ervaren.

Het team aspect was voor mij ook erg belangrijk: Tijdens mijn sollicitatieprocedure werd ik steeds enthousiaster als ik met teamleden van het Supply Chain Strategy team sprak. Ik werk nu ongeveer anderhalf jaar bij Deloitte en de band met het team is nog steeds erg sterk."

En hoe zag je eerste maand eruit?

"Wow, dat lijkt al zo lang geleden, ook al is dat niet zo. Je begint met een onboarding & trainingsweek: een plenair welkom met alle nieuwe medewerkers, gevolgd door een specifieke training gericht op de belangrijkste consulting skills. Deze omvatten training in het opbouwen en leveren van een sterke en coherente boodschap in je presentaties en data analytics training. In de tweede week leer je je team beter kennen. Je krijgt een buddy toegewezen die je introduceert bij het team en je kan helpen als je vragen hebt. Ik heb de eerste weken ook veel koffiegesprekken gehad om iedereen te leren kennen."

Ik heb me altijd sterk verbonden gevoeld met het team omdat al mijn collega's zeer inclusief zijn. Dat is voor mij een echte game-changer.

Hoe is het om in een overwegend Nederlands team te werken als niet-Nederlandstalige?

"Nou, ja, de meeste mensen in het team zijn Nederlands. Ik heb echter altijd een sterke band met het team gevoeld, omdat al mijn collega's zeer inclusief zijn. Dat is voor mij een echte game-changer. Vergaderingen zijn bijvoorbeeld altijd in het Engels, zelfs als ik de enige niet-Nederlandstalige persoon in de zaal ben. En als iemand vergeet over te stappen naar het Engels, is een andere collega altijd sneller dan ik om de anderen eraan te herinneren dat ze Engels moeten spreken."

Hoe zit het met taalbarrières bij klanten?

"Veel van onze klanten zijn grote internationale organisaties, vaak met internationale stakeholders. Alle materialen die ik voor klanten ontwikkel zijn in het Engels - van workshops tot deliverables. Soms heb ik het gevoel dat de taal die bij klanten wordt gesproken meer een voorkeur is dan een voorwaarde, maar er zijn natuurlijk een paar uitzonderingen van klanten waarvoor wie ik niet kan werken omdat er Nederlands nodig is, bijvoorbeeld in de publieke sector."

Taal is dus geen probleem. Hoe zit het met culturele verschillen?

"Nederlanders zijn heel direct en dat is iets waar verschillende culturen misschien aan moeten wennen. Maar hoewel Nederlanders rechttoe rechtaan zijn, zijn ze altijd respectvol. In termen van hiërarchie zijn Nederlandse organisaties erg plat, en dat geldt ook voor Deloitte, waar mijn collega's op alle niveaus erg makkelijk benaderbaar en betrokken zijn. Je kunt met iedereen praten. Dat zou anders zijn in Frankrijk."

Klinkt alsof je echt geprobeerd hebt je aan te passen aan de Nederlandse stijl van werken!

"Ja natuurlijk, maar er zijn ook gewoontes die moeilijker zijn aan te passen. Ik moest echt wennen aan de Nederlandse lunchcultuur: een half uurtje en terug naar het bureau. Zelfs de manier waarop de lunch hier wordt bereid is gericht op efficiëntie en eenvoud. In Frankrijk hebben we de neiging om meer en langere pauzes te houden. Ik heb andere niet-Nederlanders door de schokgolf van het wennen zien gaan".

Dat kan ik me voorstellen, Nederlanders houden nogal van hun boterhammen met kaas! Wat zou je anderen willen vertellen die overwegen om bij Deloitte in Nederland te solliciteren?

"Mijn advies is dat je zeker moet solliciteren als je enthousiast bent over het werken in consulting! Je zult positief verrast zijn door de verbondenheid met je teamleden en de werkcultuur! Bovendien ga je aan de slag met een grote verscheidenheid aan projecten en met diverse klanten, wat het een geweldige start voor je carrière maakt".

Marina Vigne

Analyst Supply Chain Strategy

Marina works as an Analyst for the Supply Chain Strategy team within Deloitte Consulting. 

De uitdagingen van Jesse: duurzame bedrijven en een commandotraining

  • Jesse Brinkman
  • 10 december 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven