Marjanne over de veelzijdigheid van Deloitte

  • Marjanne Zuidema-van der Woude
  • 13 maart 2020
Marjanne

Marjanne Zuidema-van der Woude studeerde in 2014 af als AA Accountant. Inmiddels werkt zij als Manager MKB Accountancy & Advies vanuit Leeuwarden en Groningen. Na 12 jaar Deloitte gaat zij nog steeds iedere dag met plezier aan het werk. Dit komt, zo blijkt uit haar verhaal, vooral door de veelzijdigheid van Deloitte.

Persoonlijk en periodiek contact met ondernemers

“Na de opleiding Bedrijfseconomie ben ik een aantal jaar werkzaam geweest bij een bank, heb ik de overstap gemaakt naar de Accountancy. Daar heb ik tot op heden totaal geen spijt van gehad.  Als Manager MKB Accountancy & Advies heb ik inmiddels mijn eigen klantenportefeuille opgebouwd. Deze bestaat uit veel diverse soorten bedrijven in het MKB, voornamelijk in de regio Friesland. Het persoonlijke en periodieke contact met de ondernemers is één van de redenen dat ik koos voor de samenstelpraktijk in het MKB.

Eerste aanspreekpunt dienstverlening

Ik ben vaak het eerste aanspreekpunt voor de uitvoering, planning en management van onze dienstverlening. Goede communicatie over en coördinatie van de verschillende trajecten die bij onze klanten spelen, zowel intern als extern, vind ik erg belangrijk. Hierdoor ontstaat een goede, maar ook plezierige samenwerking om stappen vooruit te maken. Onze dienstverlening bestaat uit onder meer Finance Support en ondersteuning met een controllermodule.

Controleplichtige bedrijven ondersteunen wij vanuit onze propositie Finance Support bij alle financiële en administratieve processen. Wij ondersteunen deze klanten bij diverse uiteenlopende financiële onderwerpen, van het voorbereiden van het balansdossier en het oplossen van complexe financiële vraagstukken tot het bewaken van de (financiële) agenda, ondersteuning bij strategische beslissingen en afstemming met de controlerend accountant.

Elke klant heeft andere behoeftes op verschillende niveaus. Deze afspraken leggen we vast in een abonnementsovereenkomst, zodat onze klanten vooraf weten wat de waarde is van onze dienstverlening. Dit doen we dus met behulp van onze controllermodule.

Ik wil een voorbeeld zijn voor degenen die ik coach en voor ons team en daarbuiten, in een verbindende rol.

Voorbeeld voor degenen die ik coach

Vorig jaar ben ik manager geworden.  Iedereen heeft een eigen coach, ik zelf ook, en ik ben ook coach van vijf collega’s. Ik wil een voorbeeld zijn voor degenen die ik coach en voor ons team en daarbuiten, in een verbindende rol. Zo doe ik ook deels de HR werkzaamheden voor onze kantoren.

Het traject om manager te worden heb ik deels tijdens mijn zwangerschapsverlof gedaan. Ik heb een dochter van 4 jaar, een zoontje van ruim 1,5 jaar en ben nu in verwachting van ons derde kindje. Dit voelt totaal niet als belemmering. Na mijn verlof ben ik vier dagen gaan werken en dit kan ik goed combineren met mijn privésituatie.

Deloitte schenkt veel aandacht aan de work-life balance. ProudMom is bijvoorbeeld een initiatief binnen Deloitte dat erop gericht is om vrouwen voor, tijdens en na hun zwangerschap te ondersteunen. Daarnaast worden er landelijk bijeenkomsten voor vrouwen georganiseerd om hen hierbij te helpen en hen stimuleert om met elkaar in contact te komen. Op zo’n evenement worden leuke sprekers uitgenodigd, die vertellen hoe je je als vrouw kunt profileren. Erg waardevol!

Eindeloze mogelijkheden

Bij Deloitte zijn er veel mogelijkheden en je kunt echt iets bereiken als je het zelf maar wilt. Zo heb ik de mogelijkheid gekregen om twee maanden in India te werken, bij Deloitte in Hyderabad. We werken inmiddels al jaren samen met een team in India dat ons helpt bij ondersteunende werkzaamheden. In India rouleerden we met collega’s uit Nederland om de collega’s in India daarin te begeleiden. Erg leuk en leerzaam, waarbij ik ook een deel van het land heb gezien. Het was best spannend om daar alleen naar toe te gaan, maar wat was het een geweldige ervaring die ik niet had willen missen!”

Wil je meer weten over mijn dagelijkse werk of dat van mijn collega’s? Lees ook de blogs van Laurens en Johan.

Marjanne Zuidema-van der Woude

Manager MKB Accountancy & Advies

Marjanne werkt sinds 2008 in de Accountancy & Adviespraktijk bij Deloitte. Eerste aanspreekpunt voor de uitvoering van onze dienstverlening, planning van het jaarwerk en management van de controllerswerkzaamheden. Ervaren in beoordelen, analyseren en verbeteren van interne (financiële) informatie. Ervaren in het begeleiden van jonge ondernemers. Geeft inzicht in huidige en toekomstige financiële en fiscale vraagstukken.

Wanneer gemeenschappelijke doelen en verschillende culturen samenkomen

  • Pieter van Dusseldorp
  • 12 maart 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven