Mark: “Een divers team komt vaak tot betere resultaten”

  • Mark Gils
  • 30 augustus 2018
Mark

In mijn dagelijkse werk vind ik het belangrijk met teams samen te werken die divers zijn samengesteld. Mijn overtuiging is dat een team, samengesteld vanuit verschillende achtergronden, genders en overtuigingen, bijdraagt aan een open blik. Dit helpt bij het werken in teamverband, maar ook bij het oplossen van vraagstukken bij onze cliënten. Uit onderzoek blijkt immers ook niet voor niets dat divers samengestelde teams vaak ook tot betere resultaten komen. Verder draagt een divers team bij aan de ontwikkeling van de individuele medewerker.

Echt jezelf kunnen zijn

Sinds m'n 21e ben ik werkzaam bij Deloitte. In 2006 startte ik in Groningen, waar ik nog steeds als senior manager werkzaam ben in de Audit Regio praktijk. Ik was op het werk niet vanaf de eerste dag uit de kast. Daar was ik terughoudend in. Van tijd tot tijd ook nu nog. Dat is overigens ook omdat ik het niet noodzakelijk vindt om van mijn geaardheid een uithangbord te maken. Toch maakt juist die terughoudend het thema diversiteit, waaronder ook genderdiversiteit, nog altijd belangrijk.

Gelukkig spreek ik uit ervaring dat je bij Deloitte kunt en mag je zijn wie je wil zijn en dat je mag houden van wie je wil. Zo hoort het ook wat mij betreft, ongeacht seksuele voorkeur, geslacht en afkomst. Een belangrijke toevoeging is dat het fijn is als een organisatie niet alleen uitdraagt dat je jezelf kunt zijn, maar dat het ook daadwerkelijk zo is.

Trots

Initiatieven zoals het Deloitte GLOBE-netwerk, dragen binnen onze organisatie bij aan de acceptatie van collega's met een "andere" (…) geaardheid. Dat ik dit, namens onze organisatie, tijdens de afgelopen Canal Parade uit heb mogen dragen, maakt me trots. Ik hoop dan ook dat dit de starter, die vandaag in dezelfde schoenen staat als ik in 2006, extra bevestiging geeft om met trots uit te dragen wie je bent. Op die manier kun je het uiterste uit jezelf halen.

Mark Gils

Senior Manager Audit & Assurance

Ik werk als senior manager binnen Deloitte Audit & Assurance en ben werkzaam op kantoor Groningen. Ik ben gestart bij Deloitte in 2006 en bedien vanuit mijn rol een diverse cliëntenportefeuille binnen het Private segment. Hieronder vallen diverse toonaangevende productie-, handels-, en dienstverlenende ondernemingen. Daarnaast ben ik als voorzitter van het Audit MT Groningen/Leeuwarden betrokken bij verschillende kantoor gerelateerde vraagstukken op het gebied van kwaliteit, HR en planning.

Mijn belangrijkste kerntaak als accountant is uiteraard de controle van jaarrekeningen. Daarnaast is één van mijn belangrijkste drijfveren in het werk het verder kunnen brengen van cliënten. Vanuit de natuurlijke adviesfunctie van de accountant denk ik actief mee met het management van mijn cliënten hoe zaken als verslaggeving en interne beheersing verder kunnen worden verstrekt. Verder is het inspirerend om in mijn werk samen te werken met divers samengestelde teams van jonge en enthousiaste collega's.

Hoe Charlotte als jurist innoveert met blockchain

  • Charlotte Salemans
  • 28 augustus 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven