Meer dan 20 nationaliteiten aan tafel

  • Peter van Egmond
  • 05 maart 2018
Peter

Peter van Egmond, senior manager bij het Global Tax Centre Europe in Brussel, over het ‘Centre of Excellence’ for statutory reporting en tax compliance.

“Ik durf wel te zeggen dat ons team heel bijzonder is. In ons team met 120 mensen zijn we met meer dan 20 verschillende nationaliteiten en er worden er wel meer dan 25 talen gesproken. Met een gemiddelde leeftijd van 28 zitten we nog onder het, toch al vrij lage, gemiddelde van de Deloitter.

Dat zijn natuurlijk maar statistieken maar wat het hier echt bijzonder maakt is de dynamiek en wel op twee manieren. Professioneel gezien is het uniek dat ik voor veel vragen van de klant over BTW-compliance (bijvoorbeeld regelgeving in Italië) terecht kan bij de collega naast me. Zo leer je snel nieuwe dingen die je in Nederland niet zo snel zou leren.

Wat ook een andere dynamiek geeft, is dat bijvoorbeeld Spanjaarden hun dagen later beginnen en eindigen, dat Belgen om half 12 lunchen terwijl Italianen pas twee uur later gaan eten. Maar iedereen past zich aan. De meesten komen vanuit het buitenland naar Brussel en laten thuis ook hun sociale vangnet achter. Dat heeft iedereen met elkaar gemeen en daardoor zoekt iedereen elkaar buiten werktijden meer op dan in Nederland.

'De meesten komen vanuit het buitenland naar Brussel en laten thuis ook hun sociale vangnet achter. Dat heeft iedereen met elkaar gemeen en daardoor zoekt iedereen elkaar buiten werktijden meer op dan in Nederland.'

Ik vind sowieso dat de expatwereld heel open is, dat viel me ook al op toen ik eerder op de Nederlandse Antillen werkte. Die openheid is ook een kwaliteit waar we naar kijken bij het opbouwen van het team. De afgelopen twee jaar zijn we wat teamleden betreft verdubbeld en we zijn met dat beleid heel succesvol geweest.

De belangrijkste reden dat we zo divers zijn is dat de markt erom vraagt. Onze klanten hebben steeds minder lokale teams en hun kennis is steeds meer gecentreerd. Zij verwachten dat ze met hun compliance vraagstukken ook op één plek terechtkunnen. Dat wij vervolgens die kennis ook echt fysiek in huis hebben (en dus niet ons netwerk daarvoor hoeven aan te spreken) is volgens mij uniek in onze sector.

Dat het zo goed werkt ligt echt aan de flexibiliteit en de openheid van het management en de mensen zelf. Iedereen wil heel graag van elkaar leren, is bereid zich aan te passen en haalt ook plezier uit die dingen. Dat is essentieel voor een team als dat van ons.”

Meer weten?

Wil je meer weten over Diversity & Inclusion bij Deloitte? Binnen Deloitte Nederland hebben we drie communities op het gebied van diversiteit & inclusie: Cultural DiversityGLOBE en het Women's Network.

Meer blogs over Diversity & Inclusion?

Ook deze Deloitters schreven interessante blogs over Diversity & Inclusion:

  • Leon Pieters over de rol van diversiteit bij het samenstellen van een team.
  • Melissa Raczak over het combineren van ouderschap en carriere.
  • Sander Nieuwenhuizen over waarom Deloitte Diversity & Inclusion hoog op de agenda heeft staan.
  • Somil Sharma over hoe het voor een niet-Nederlandse-sprekers binnen Deloitte is.
  • Shaju Basheer over hoe het is om als expat bij Deloitte Nederland te werken.

Benieuwd hoe gelijke kansen bieden voor talent jou het verschil laat maken voor onze klanten? Lees ook de verhalen van Zaitoon Shah, Nabeel Siddiqie en Joost Kremers.

Peter van Egmond

Senior Manager Global Tax Centre Europe

Peter van Egmond is a senior manager at Global Tax Centre Europe in Brussels, a 'Centre of Excellence' for statutory repoprting and tax compliance.

Inzet van beide partijen

  • Shaju Basheer
  • 05 maart 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven