Menno Schaap over het Professorendiner 2011

  • Deloitte Nederland
  • 31 mei 2011
Deloitte

De mogelijkheid om Deloitte te leren kennen en inhoudelijk uitgedaagd te worden waren voor mij de redenen om mee te doen aan het professoren diner. Ik heb het ervaren als een activiteit waarbij je als student niet alleen in de watten gelegd wordt, maar de inhoud er ook toe doet. 

Tijdens de eerste bijeenkomst werd duidelijk dat de inhoudelijke begeleiding bij het schrijven grondig werd aangepakt. We kregen van professor Allard Lubbers uitleg over het schrijven van een wetenschappelijk artikel waarna een ieder van ons werd gekoppeld aan een van de vier hoogleraren die aan Deloitte zijn verbonden. Samen met hen doorliepen we het schrijfproces. Tijdens de vier bijeenkomsten, bespraken we met de studenten onderling de voortgang en kregen we feedback op ons geproduceerde werk. Iedere bijeenkomst sloten we in stijl af met een diner bij een ster(ren) restaurant.

Dat een grondige inhoudelijke begeleiding nodig was, werd al snel duidelijk. Ik merkte dat het schrijven van een wetenschappelijk artikel niet zo makkelijk gaat als ik had gedacht. Het leuke was dat alle7 van ons tegen soortgelijke problemen opliepen. Het was dan ook motiverend dat we met elkaar hetzelfde ervoeren en dit tijdens de bijeenkomsten konden bespreken om vervolgens verder te kunnen. Zelf heb ik ook erg veel profijt gehad van de persoonlijke begeleiding van professor Allard Lubbers. Hij heeft mij geholpen met het vinden van een ander onderwerp op het moment dat ik vast zat met mijn eerste onderwerp. Het is mij duidelijk geworden dat het in de wetenschap kan gebeuren dat je een keer vast loopt. Dit is een van de vele ervaringen die mij, door deelname aan het professoren diner, rijker heeft gemaakt.

Daarnaast heb ik ruim de mogelijkheid gekregen om Deloitte goed te leren kennen. We hadden de mogelijkheid om op kantoor te werken en waren hier geheel vrij in. Zelf heb ik ervoor gekozen om gemiddeld 3 dagen per week op kantoor te werken. Hiermee heb ik een goede indruk kunnen krijgen van het werken bij Deloitte. De diners in de verschillende ster(ren)restaurants vormden ook een mooie gelegenheid om de hoogleraren en Deloitte beter te leren kennen. Als student maak je het niet snel mee om in een top tent ontspannen te dineren met een aantal grote namen binnen de fiscale wereld.

Kortom, het professoren diner was voor mij een unieke ervaring. De kleine informele opzet gecombineerd met een mooie persoonlijke uitdaging en de intensieve begeleiding vormden voor mij de ingrediënten voor deze culinair getinte beleving.

 

Menno Schaap
Stagiair
Deloitte Tax

 

 


 

Deloitte Nederland

Wat te doen na je studie

  • Michiel Agterberg
  • 24 mei 2011
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven