Met een andere rol in de collegebanken

  • Ron Bergers
  • 14 augustus 2013

Ik ben opgegroeid in de regio Rotterdam, maar vanwege mijn studie en een behoefte aan een andere omgeving had ik besloten om in de hoofdstad te gaan wonen. Ik woon hier nog steeds met veel plezier. Het grappige is dat ik nu voor m’n werk bij Deloitte en het project wat ik doe aan de Erasmus Universiteit, precies de andere kant op mag reizen en daar ook weer in de collegebanken ben beland.

Tussen de Studenten
Bij de Erasmus Universiteit werken we op een locatie op de campus. Hierdoor ben je continu tussen de studenten. Als je een afspraak hebt in een ander gebouw, manoeuvreer je door de studenten die je tegemoet komen. We lunchen ook vaak in het sport café, wat een leuke studentikoze sfeer heeft. Je kunt heel wat afwandelen op de campus, want de afspraken met medewerkers van de Erasmus Universiteit vinden op de verschillende faculteiten, in verschillende gebouwen plaats. Zo mogen wij ook verschillende workshops organiseren in de collegezalen, waardoor je een keer met een andere rol in de collegebanken zit.

Een kijkje in de keuken van de universiteit als een ‘organisatie’
De workshops die wij met ons team mogen verzorgen hebben betrekking op het herontwerpen van de (management) rapportages binnen de Erasmus Universiteit. Als gevolg van het grotere project waar wij onderdeel van zijn, een her-implementatie van het ERP systeem (SAP), is er ook besloten om het rapportage proces te optimaliseren en moderniseren door een Business Intelligence oplossing te realiseren. Het interessante van (management) rapportages is dat je enorm veel processen raakt binnen een organisatie en dus overal wat van mee krijgt. Tijdens onze workshops werd ik me er daardoor steeds meer van bewust dat de Erasmus Universiteit een immens grote organisatie is, die meer dingen doet dan studenten opleiden. 

Als student heb ik mijn universiteit (VU) altijd meer gezien als een grote school, maar er gaat natuurlijk veel meer schuil achter een universiteit. Des te leuker is het om nu tijdens dit project een kijkje in de keuken te krijgen van de universiteit en veel te leren over de organisatie, processen die er zijn, dillema’s die er spelen en de beslissingen die er gemaakt moeten worden. Daarom zal ik hier de komende periode nog met plezier naar toe reizen, om het project tot een succesvol einde te brengen en mee te helpen in de keuzes die er gemaakt moeten worden. Een leuke bijkomstigheid is dat ik af toe eens even langs m’n ouders rijd, want daar ben ik toch in de buurt, en het is een goede manier om de files te ontwijken terug naar Amsterdam.

Ron Bergers

Consultant - Technology

Ron Bergers werkt bij Deloitte Consulting binnen de afdeling Technology. Hij houdt zich hier bezig met Business Intelligence & Analytics.

Griekse perikelen

  • Marjolein Wevers
  • 12 augustus 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven