Mijn Audit Route

  • Simone Raeven
  • 18 november 2020
Simone

In tegenstelling tot de meeste collega’s, ben ik er pas gaandeweg tijdens mijn studie achter gekomen dat ik in dit vak verder wilde. Begonnen met een HBO studie International Business zodat ik nog alle kanten op kon, daarna een premaster gevolgd, vervolgens een tussenjaar genomen waarin ik een consultancy project in China heb voltooid, om uiteindelijk te starten met mijn Master waarbij ik zowel de specialisatie Accountancy als Controlling gekozen heb. Een heel traject dus. Op dat moment had ik er nog geen weet van dat ik nu, een jaar later, ben gestart met de postmaster tot registeraccountant en werkzaam ben bij Deloitte. 

Tijdens mijn Master kwam ik er achter dat ik verder wilde in de audit: een breed scala aan klanten, werken met verschillende teams, en “een kijkje nemen in diverse keukens”. Gedurende een workshop leerde ik Deloitte kennen en werd ik meegevraagd op Business Course in Budapest. Ik had geen idee wat ik er van kon verwachten, maar dat het leerzame, intensieve en vooral ook leuke dagen zouden worden werd snel duidelijk. 

Deze dagen heb ik veel geleerd over het auditor’s vak, maar voor mij was het ook belangrijk om Deloitte en de mensen binnen Deloitte te leren kennen. Uiteindelijk zijn het voornamelijk de cultuur en de mensen binnen een bedrijf waar je je energie uithaalt! Dit was voor mij dan ook dé reden om bij Deloitte te starten met mijn thesis internship. Want, hoe fijn is het om je scriptie te schrijven en hierbij ondersteuning te krijgen van mede-scriptanten en auditors bij een bedrijf waar je jezelf in de toekomst ziet werken? 

Dat deze thesis internship voornamelijk vanaf thuis plaats zou vinden had ik op dat moment niet gedacht. Precies 12 keer mocht ik naar kantoor Eindhoven voordat de lockdown inging. Toch heb ik, middels diverse digitale meeloopweken, online teambuilding activiteiten, virtuele koffietjes én natuurlijk de Disco Bingo een nog duidelijker beeld van Deloitte en mijn collega’s gekregen. Ook over vraagstukken gerelateerd aan mijn scriptie kon ik goed bij mijn collega’s terecht. Even overleggen over hoe een andere student of juist ervaren collega iets zou aanpakken helpt ontzettend bij het schrijven van je scriptie!

Uiteindelijk zijn het voornamelijk de cultuur en de mensen binnen een bedrijf waar je je energie uithaalt!

Inmiddels werk ik sinds september dit jaar als Audit Staff bij kantoor Eindhoven, en is de tweede lockdown ingegaan. Ook nu werk ik vanaf thuis. Toch doet Deloitte er alles aan om deze periode zo prettig mogelijk door te komen: dagelijkse start-up calls, het uitlenen van office supplies, een online escaperoom, een wandeling met een collega die toevallig dicht in de buurt woont, en bovenal het bij elkaar inchecken om te kijken of alles nog goed gaat. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ernaar uit kijk om na deze pandemie iedere dag samen met mijn collega’s weer naar kantoor en naar de klant te mogen gaan!

Mocht je een keertje een virtuele koffie willen doen om te kijken wat voor jou mogelijk is, stuur me vooral een bericht

Simone Raeven

Audit Staff

My name is Simone Raeven, 25 years old and working from home in ‘s-Hertogenbosch. Recently I graduated cum laude from the MSc Accountancy & Controlling at Maastricht University, and I am currently following the Registered Accountant postmaster. After participating in the Deloitte Business Course, I wrote my thesis during my thesis internship at the Eindhoven office, after which I decided to kickstart my career as Audit Staff at Deloitte.

“Wees jezelf, heb plezier, doe je best!”

  • Fleur Hoogers
  • 13 november 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven