Mijn beroep: Ethical Hacker

  • Mike Lameree
  • 05 juli 2012

Ethical Hackers, zo worden wij genoemd. “Met toestemming van de klant, de beveiliging van hun infrastructuur en applicatie testen.”

Carrière keuze
Mijn carrièrekeuze stond nog open. In eerste instantie dacht ik een keuze te maken tussen jachtvliegen bij de luchtmacht of IT. De luchtmacht was voor de kick, de IT voor het geld. Vanwege de bezuinigingen bij Defensie, waren er minder plekken beschikbaar, dus lagen de eisen hoger dan gebruikelijk.

Nu was de vraag: “Welke richting wil ik op in de IT wereld?”. Na een korte zoektocht op het internet stond bovenaan in de resultaten ‘Security & Privacy bij Deloitte’. Hoe verder ik mij in dit vakgebied verdiepte, hoe interessanter ik het vond. Waarop ik besloten heb om te solliciteren. En nu zit ik hier om 07:00 uur in de ochtend deze blog te schrijven. 07:00 uur?! Ja, dat dat lees je goed. Het is niet dat men het mij verplicht, absoluut niet. Er zijn hier geen exacte vaste werktijden. Het inplannen van je dagen is je eigen verantwoordelijkheid. Dit geldt ook voor het werk dat je oplevert. De vrijheid die bij het vliegen komt kijken, heb ik nu terug, maar dan met beide benen op de grond!

Een werkdag van een security consultant bij Deloitte
Geen dag is hetzelfde. Het aanbod is zeer gevarieerd. Ik ben momenteel bezig met een wireless security test, een global security study, een security baseline review en het optimaliseren van een demo over hacking, die wij bij klanten en interne trainingen gaan gebruiken. Dit laatste heb ik uit eigen initiatief gestart en dat ziet men graag. Jonge ondernemers, die nieuwsgierig zijn en niet afgaan op slechts één informatiebron, maar meerdere bronnen gebruikt om dan zijn eigen conclusies te trekken.

Ik vind het prettig om samen te werken met hoogopgeleide, slimme professionals, die elkaar continue op een leuke wijze challengen! Op kantoor zitten is goed voor het delen van kennis. Zo is er een collega die gespecialiseerd is in Social Engineering en een ander collega weet weer veel van Cryptografie af. Maar we werken ook samen met de niet technische collega’s. Denk bijvoorbeeld aan een accountant, die bezig is met een jaarrekening controle en een mate van zekerheid wil krijgen omtrent de getrouwheid van de financiële verslaglegging binnen de complexe IT systemen.
Dit is slechts een zeer korte versie van mijn verhaal. Wees nieuwsgierig, stel je vragen, vergaar informatie en trek dan je eigen conclusie!

 

Mike Lameree

Audit – Risk Services

Mike is sinds januari 2012 in dienst bij Deloitte Risk Services en heeft veel verschillende soorten opdrachten uitgevoerd. Hij heeft informatica gestudeerd en heeft naast zijn studie niet stil gezeten. Mike gaat in zijn vrije tijd hardlopen op het strand of in het Vondelpark.

#DeloitteWish 2012

  • Lennart Sloof
  • 29 juni 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven