Mijn carrière in de stroomversnelling bij STAR

  • Candy Leung
  • 07 juli 2016
Candy

Iedere keer wanneer ik aankom op station Amsterdam Zuid, voelt het alsof het gister was dat ik rechtdoor naar de universiteit liep. Terwijl ik nog niet zo lang geleden met een bos bloemen en het papiertje naar buiten liep met mijn familie en vrienden om me heen, niet wetende wat erna zou komen, ben ik nu in een stroomversnelling van mijn carrière terecht gekomen als consultant bij Strategic Analytics & Reporting (STAR).

Mijn eerste werkdag bij Deloitte begon met een Landelijke Introductie Dag op het hoofdkantoor in Rotterdam. Tijdens deze dag maakten we kennis met Deloitte en nieuwe collega’s van andere teams van verschillende functieniveaus binnen Deloitte. De tweede dag kreeg ik een introductie van Risk Advisory op kantoor Amsterdam. Ik werd daarna voorgesteld aan mijn buddy, die mij wegwijs maakte binnen Deloitte. Binnen STAR zijn er drie verschillende domeinen: Regulatory Reporting, Financial Reporting en Data Management. Ik ben als allround starter begonnen en zal in mijn eerste jaar projecten in deze verschillende domeinen doen.

Meteen mocht ik de derde dag beginnen met mijn eerste Financial Reporting project bij een grote financieel dienstverlener. Omdat deze financiële dienstverlener een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf is, moeten jaarlijks interne Sarbanes-Oxley (SOx) controls getest worden. Deze controls zijn opgesteld om de grote en minder grote risico’s te kunnen beheersen. Ik kreeg een ondersteunende Project Management rol binnen het team en mocht daarbij veel samenwerken met onze klant, die mij veel betrok in de samenwerking met de externe accountant van het bedrijf. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het houden van een helikopter view over het algehele project en een voortgangsoverzicht en –rapportage met alle bevindingen en informatie van de interne controles. Hierdoor leerde ik niet alleen waar de grote en minder grote risicopunten van dit bedrijf lagen, maar zag ik tegelijkertijd ook een groot deel van het bedrijf. Wat mij direct aansprak was de onderlinge samenwerking met de klant, mijn Deloitte collega’s die vanuit verschillende teams zijn ingezet en de andere externe partijen die binnen dit project betrokken zijn. Zo deelden we samen onze kennis, hielpen we elkaar en hielden we elkaar scherp.

Momenteel ben ik drie maanden aan de slag bij mijn tweede project, nu voor het domein Regulatory Reporting, bij een grote, internationale bank. Ik leer hierbij over het Common Reporting Framework (COREP) en aansluitend ondersteun ik ook in de Financial Reporting Framework (FINREP) werkzaamheden. Aan deze opdracht werk ik samen met twee collega's vanuit Risk Advisory.

Een van de uitdagingen die ik al meteen tegemoet zag was dat ik zeer grote datasets kreeg waarmee ik de benodigde cijfers uit deze sets moest zien te halen. Wat betekent al deze informatie? Uit welke bronsystemen komen deze? Sluiten de cijfers ook aan op de informatie die vanuit de verschillende bronsystemen komen? Hiermee moest ik aan de slag. Stapsgewijs leerde ik te begrijpen waar de data vandaan kwam en wat we ermee moesten doen. In de eerste twee weken van het project heb ik al een klantbezoek in Londen mogen doen, waarin ik ontzettend veel geleerd heb. Het internationale aspect en de complexiteit van de bank vind ik in dit project het leukst.

Door mijn studieachtergrond in International Hospitality Management en Business Administration: Strategy & Organization heb ik advieswerk altijd al aantrekkelijk gevonden. De combinatie van specialistische kennis opdoen en het samenwerken met meerdere collega’s en mensen van de klant is iets wat mij enorm aanspreekt. Voordat ik bij Deloitte kwam werken, heb ik kort bij een IT bedrijf gewerkt waarin informatievoorziening een grote rol speelde. Hier zag ik hoe belangrijk de rol van data in het bedrijfsleven is, maar ook de uitdaging die er nog voor ons ligt. Ik wilde mij dan ook meer focussen op het toepassen en inzichtelijk maken van data en hierdoor kwam ik bij STAR terecht. Het STAR team richt zich niet alleen op de toepassing en voorziening van data. Het brengt de vakgebieden Audit, Finance, Economie en IT bij elkaar met een sterke focus op data, maar ook met de strategie en regelgeving daaromheen gericht op Regulatory en Financial Reporting. Naast de inhoudelijke kant van mijn werk, vind ik het ook leuk dat ons team nog in ontwikkeling is. Input leveren aan de ontwikkeling wordt erg gewaardeerd en zo kunnen we het team ook naar een hoger niveau te tillen.

Kun jij je vinden in mijn verhaal en wil jij, net als ik, een sprong in het diepe wagen in een dynamische wereld waarin je ontzettend veel kunt leren en groeien? Heb je vragen over mijn blog of wil je graag meer weten over mijn eerste maanden bij STAR? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen.

Candy Leung

Ik ben Candy Leung en ik ben sinds 1 december 2015 aan de slag bij Strategic Analytics & Reporting (STAR) binnen Deloitte. Na mijn studie wilde ik graag vanuit een adviserende rol aan de slag, het liefst in een functie waarbij het toepassen en verkrijgen van data een centrale rol speelt. Aangezien ik graag bezig wilde zijn met het toepassen van data in een dynamische omgeving ben ik uiteindelijk bij STAR terechtgekomen. Daarnaast biedt Deloitte als werkgever veel kansen om mij als individu verder te ontwikkelen en zie ik veel bedrijven van binnen.

GAAP conversie Japan

  • Steven de Lange
  • 07 juli 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven