Mijn droombaan

  • Sophie de Leeuw
  • 07 september 2017
Sophie

Mevrouw heeft u nog een maat 39 in het magazijn liggen? Voor mij graag een cola light en de salade geitenkaas! Nee, ik wil geen zegeltjes, maar er wel graag een tasje bij. Typische zinnen die ik als student hoorde terwijl ik een paar uur in de week aan het bijklussen was, zodat ik lekker kon shoppen, lunchen met vriendinnen of leuke feestjes kon bouwen. Niet de meest inspirerende baantjes, maar hé, ik had het geld nodig.

Ontstaan van een eisenlijstje

Begin dit jaar ben ik afgestudeerd en werd het toch echt tijd om op zoek de gaan naar een baan die iets meer past bij mijn opleiding. Dit resulteerde in de gave baan als Business Analyst bij Deloitte. En laat ik maar meteen eerlijk zijn; mijn eisenlijst was nu iets groter dan “ik heb geld nodig”. Het idee dat je 40 uur per week werkt, een carrière opbouwt tot (hopelijk) je 67e, een huis wil kopen en in de toekomst een gezin wil onderhouden doet dat met je. Maar wat was mijn eisenlijst dan? Wat vond ik dan echt belangrijk en wat sprak me nou echt aan bij het lezen van al die vacatures, het doorploeteren van al de bedrijvensites en de gesprekken met mijn mogelijk toekomstige collega’s? Wat zorgde ervoor dat ik toch voor Deloitte heb gekozen en niet voor een andere organisatie?

Eisen op het lijstje

Om te beginnen speelt locatie voor mij wel een belangrijk rol; ik wil niet 4 uur per dag hutjemutje in de trein staan richting kantoor. Groningen en Maastricht zijn dus uitgesloten. Maar hoe graag wil ik kunnen zwemmen in het geld als Dagobert Duck? En hoewel het natuurlijk niet verkeerd is dat ik nu wekelijks naar Londen mag vliegen voor een supergaaf project, vind ik de ontwikkelmogelijkheden in het bedrijf eigenlijk nog wel een tikkeltje belangrijker. Vergeet daarnaast ook de mate van uitdaging niet…hoe repetitief wil ik dat mijn werk is? Hoewel het voor mezelf handig was dat ik de antwoorden op deze vragen kon beantwoorden en de eisen goed kon prioriteren, hadden de bedrijven waar ik heb gesolliciteerd hier ook wat aan kunnen hebben.

Veranderingen in eisenlijstje

As we speak komt er namelijk een hele generatie aan die is opgegroeid met mobieltjes, onbeperkte mogelijkheden om te studeren en vakanties met bestemmingen overal ter wereld. Met al die mogelijkheden is het logisch om aan te nemen dat diezelfde mensen een ander eisenlijstje voor een baan hebben dan 30 jaar geleden. Misschien zelfs wel anders dan 10 jaar geleden. Daarom zou het goed zijn dat bedrijven dit eisenlijstje voor hun neus hebben, dus het lijstje met eisen dat JIJ hebt voor JOUW ideale baan, zodat ze jou eventueel een killer aanbod kunnen doen. Wat een toeval…laat ik nou net deel uitmaken van een team dat de PrefScan heeft ontwikkeld; een vragenlijst waarmee we jouw eisenlijstje opvragen en met de data bedrijven van inzichten kunnen voorzien rondom beloningsvoorkeuren. Dus…goed voor jou én voor het bedrijfsleven.

Sophie de Leeuw

Business Analyst Learning Solutions

Begin 2017 ben ik afgestudeerd als onderwijskundige aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Per 1 mei ben ik in dienst getreden bij Deloitte als Business Analyst binnen de afdeling Learning Solutions.

Market, Credit & Actuarial Risk in New York

  • Gerdie Knijp
  • 31 augustus 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven