Mijn eerste business trip bij Transaction Services

  • Takeshi Kreutzer
  • 20 maart 2012

Mijn eerste echte project is net klaar en ik kan even bijkomen en terugkijken op de ervaringen die ik heb opgedaan. Na eerst een paar weken intensieve trainingen, en hier en daar gesnuffeld te hebben, werd ik op een nieuw project gezet. Na een beetje ingelezen te hebben hoor ik de dag daarna dat ik een paar dagen naar de UK mocht voor het project! Ik kon mijn ogen bijna niet geloven dat ik al na een paar weken als werkstudent al een business trip mocht maken. Dit was een uitgelezen kans om het echte werk te ervaren vanaf het begin tot eind, en dat nog wel in het buitenland.

Nadat ik maandag alle management rapporten heb doorgebladerd ging ik die avond toch echt mijn eerste business trip maken. Vliegen naar Londen, met een rental naar Ipswich, nog wat doorgelezen in het hotel, kort wat voetbal op tv gekeken en naar bed voor een frisse eerste dag. Toch weer is wat anders dan op kantoor zitten.

Deloitte werd ingehuurd om een Financial Due Diligence onderzoek te doen bij een zeiljachtenbouwer in Ipswich. Binnen drie dagen moesten we een rapport klaar hebben dus dat was wel even flink doorwerken. We zaten elke dag op hun kantoor, bijgestaan door de CEO en de CFO. Je komt binnen bij een bedrijf en gelijk moet je aan de slag. Discussiëren en analyseren van de cijfers moesten zo efficiënt mogelijk gedaan worden om zo de strakke deadline te halen. Daar zat dus een avondje pizza eten op kantoor tussen, maar ook weer heerlijk fish&chips gegeten buiten de deur.

Na drie dagen, op donderdag avond, gingen we naar het kantoor van Deloitte London om ons onderzoek te presenteren. De klant was tevreden wat zeker voordoening gaf voor al het werk. Na de presentatie gingen we nog even de pub in om even bij te komen onder een genot van een paar pints, voordat we weer terug naar Ipswich gingen. De laatste dag nog het e.e.a. afgemaakt om vervolgens weer het vliegtuig terug naar Amsterdam te nemen en kon ik weer even tot rust komen in het weekeind. Dat was me een weekje wel! Samen met de skireis met Deloitte Financial Advisory Services heb ik toch al twee reizen achter de rug in de eerste maand van mijn stage. Leuk begin van mijn loopbaan kan ik wel zeggen!

Ben jij benieuwd naar mogelijkheden voor jou binnen Transaction Services? Bekijk dan de vacatures:

- Stage Transaction Services
- Analyst Transaction Services

Takeshi Kreutzer

Werkstudent

Woonachtig in Rotterdam. Bijna afgestudeerd in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Is 1 Januari 2012 begonnen als stagiair en sinds kort part-time 2 dagen in de week werkstudent bij Transaction Services.

De kunst van het samenwerken

  • Robert De Bruijn
  • 19 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven