Mijn eerste drie maanden als Business Analyst!

  • Caroline Beelen
  • 27 mei 2013

Vanuit mijn fascinatie voor de bouw ben ik bouwkunde in Delft gaan studeren. Een mooie studie waarbij de focus lag op het ontwerpen en bouwen van een gebouw. Ik kwam er echter gedurende mijn studie achter dat mijn interesse breder reikte. Om tot een gebouw te komen is namelijk meer nodig dan alleen een ontwerp en technische kennis. Hierbij valt te denken aan de financiële aspecten, de reden om een gebouw te bouwen, maar ook het proces binnen een bouwteam om samen tot een geslaagd eindresultaat te komen. In de Master Real Estate & Housing vond ik de mogelijkheid om mijzelf te verbreden. Vervolgens ben ik op zoek gegaan naar een baan die deze verbreding en uitdaging kon bieden.

Als Real Estate adviseur krijg je deze kans! Op projectmatige basis word je bij verschillende bedrijven ingezet om op zoek te gaan naar een optimale oplossing. Tijdens mijn oriëntatie op de arbeidsmarkt kwam ik Deloitte tegen. Een accountantskantoor naar mijn idee, maar niets bleek minder waar. Naast Audit kent Deloitte nog drie andere ‘functions’: Tax, Consulting en Financial Advisory Services (FAS). Onderdeel van Consulting en FAS zijn 80 enthousiaste en gedreven vastgoedadviseurs die beschikken over expertise op verschillende vlakken, zoals waardering, financiële vraagstukken, gebiedsontwikkeling & PPP en strategie. Met deze hoeveelheid vastgoedprofessionals is Deloitte één van de grootste adviseurs in de vastgoedmarkt. Door de enthousiaste verhalen over het werk en de leuke collega’s besloot ik te solliciteren, en met succes!

Het team waar ik onderdeel van uitmaak focust zich op Strategie & Organisatie advies bij professionele vastgoedbedrijven, waaronder assetmanagers, projectontwikkelaars, woningcorporaties en bouwbedrijven, maar ook bedrijven en instellingen met grote vastgoedportefeuilles. Dit doen we voor zowel publieke als private organisaties. De projecten binnen het team lopen vaak uiteen. Zelf heb ik me bezig gehouden met een opdracht gericht op het efficiënter en effectiever organiseren van een vastgoedportefeuille. Ook ben ik bezig geweest met het beoordelen van een vastgoedportefeuille op duurzaamheid. Met deze informatie kan het bedrijf vervolgens aan de slag om in de toekomst de portefeuille mogelijk nog duurzamer te maken. Daarnaast helpen we vastgoedorganisaties met het aanscherpen van hun strategie en het verbeteren van hun organisatie. Ik ben daarnaast bezig met een project waarbij we bouwbedrijven helpen bij het implementeren van ketensamenwerking, een manier om processen te optimaliseren door middel van het verbeteren van de samenwerking. Binnen de projecten krijg je als Business Analyst (BA) snel veel verantwoordelijkheden. Twee weken nadat ik begonnen was mocht ik mee naar de klant, waarna ik vervolgens zelf het contact met de klant onderhield. Ook krijg je als business analyst veel ruimte om mee te denken in brainstormsessies of om input te leveren voor presentaties en rapporten. Hierdoor kun je veel leren in een korte tijd!

Daarnaast krijg je als business analyst de vrijheid om op veel verschillende projecten mee te draaien. Hierdoor leer je in een korte tijd veel projecten en ook collega’s kennen, waardoor ik mij snel thuis voelde binnen het team. Ook stel je meteen een carrièreplan op voor de rest van het jaar, een plan waarin je aangeeft hoe jij je wilt ontwikkelen binnen je werkzaamheden. Voor ieder project worden vervolgens doelen gesteld die aan jouw ontwikkeling kunnen bijdragen. Op deze manier krijg je regelmatig feedback en bevestiging in je werk, wat erg stimulerend werkt. Het mooie van een grote organisatie als Deloitte is de goede structuur en mogelijkheden die er zijn. Daarnaast is Deloitte een jonge organisatie met leuke collega’s, waarmee je ook buiten werktijden regelmatig leuke activiteiten onderneemt!

Caroline Beelen

FAS - Real Estate Advisory

Na een propedeuse Bouwkunde in Engeland te hebben behaald, heb ik de studie Bouwkunde met een master Real Estate & Housing afgerond in Delft. Ondertussen woon ik in Amsterdam en ik houd van reizen, hardlopen, hockey, kitesurfen en gezellige avonden met vrienden.

De kandidaten zijn geselecteerd, de faculty is er klaar voor, op naar Barca!

  • Simone van Dooren
  • 23 mei 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven