Mijn eerste project: ERP implementatie in een universitair medisch ziekenhuis

  • Nikki Sewuster
  • 23 november 2016
Nikki

Na mijn master Organisatiewetenschappen ben ik begonnen bij Deloitte in de SAP service line. Tijdens mijn afstudeerperiode had ik al ervaring opgedaan met een software implementatietraject in de zorg. Ik was daarom erg enthousiast om bij Deloitte te beginnen op een implementatieproject van een ERP systeem in een academisch ziekenhuis. Het doel van dit project is om de betrokken afdelingen (inkoop, logistiek, en financiën) in één en hetzelfde ERP-systeem te laten werken, waar zij nu nog in diverse software systemen werken.

Mijn rol in het project is om de vertaalslag te maken van systeemniveau naar procesniveau en daarbij de bedrijfsprocessen van de betrokken afdelingen te optimaliseren en dit te vertalen naar de benodigde veranderingen. Hierbij ben ik het eerste aanspreekpunt voor de medewerkers uit het ziekenhuis. Tevens werk ik nauw samen met mijn collega’s van Deloitte en de rest van het projectteam.

De eerste stap in het project was het in kaart brengen van alle huidige processen om vervolgens te bepalen waar de aanpassingen komen en welke gevolgen dit heeft voor de processen en de medewerkers. Deze processen hebben we vervolgens gebruikt om in workshops aan de medewerkers uit te leggen waar (mogelijke) verschillen zijn met de huidige processen. Op dit moment zijn we bezig met de realisatie van deze procesverbeteringen in de desbetreffende processen.

Het leuke aan dit project is dat ik veel verschillende werkzaamheden uitvoer. De ene keer geef ik een workshop aan de eindgebruikers van het ziekenhuis, en de andere dag volg ik samen met de eindgebruikers een opleiding over het ERP systeem. Het is leerzaam om te zien hoe een dergelijk project wordt opgezet, hoe het ziekenhuis wordt voorbereid op de bijbehorende proces- en systeemveranderingen, en hoe de betrokken stakeholders (bijv. werknemers, patiënten, leveranciers) meegenomen worden in dit traject. Daarnaast leer ik van alles over de interne processen in ziekenhuizen. Heb jij er bijvoorbeeld ooit over nagedacht hoe de voorraad wordt beheerd voor de operatiekamer? Of weet je hoe het facturatieproces werkt in een ziekenhuis?

Een ander leuk aspect aan dit project is dat we met het gehele team in een hotel verblijven, omdat de locatie van het ziekenhuis te ver weg is om dagelijks heen en weer te reizen. Hierdoor is er ’s avonds tijd om met je collega’s uit eten te gaan of een drankje te drinken waardoor je elkaar echt goed leert kennen en weet wat je aan elkaar hebt.

We zijn inmiddels een paar maanden bezig op het project en ik ga nog steeds elke dag met veel plezier aan het werk. Op een project als dit krijg je de ruimte om snel te groeien en veel te leren waarbij het leertempo grotendeels door jezelf wordt bepaald. Ik kan het iedereen aanbevelen om te solliciteren bij Deloitte en ik hoop dat je net zo’n mooie start van je carrière zult hebben als dat ik dat heb gedaan! Ik vertel graag meer over mijn ervaringen, sollicitatieprocedure, of andere zaken. Waar ben jij nieuwsgierig naar? Wie weet kan ik je vraag beantwoorden.

Nikki Sewuster

Business Analyst

Nikki Sewuster is een Business Analyst voor de SAP service line. Ze heeft Organisatiewetenschappen gestudeerd en is in april 2016 begonnen bij Deloitte.

GLOBE: Towards a better world that understands and not just tolerates

  • Saiganesh Krishnamoorthy
  • 21 november 2016
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven