Mijn keuze voor Deloitte

  • Farizah Samseer
  • 14 maart 2014

Na het behalen van mijn VWO diploma en een jaar de verkeerde opleiding te hebben gevolgd, was ik vastberaden om voor mij de juiste studiekeuze te maken. Na het bezoeken van diverse open dagen, kwam ik uiteindelijk op de open dag van de Neyenrode Universiteit. Hier kwam ik voor het eerst in aanmerking met verschillende accountantskantoren. Na een rondje te hebben gelopen en met medewerkers van verschillende accountantskantoren te hebben gesproken, was het voor mij duidelijk. Deloitte was dé plek waar ik kon leren en mij zelf kon ontwikkelen tot een ware accountant.

De begeleiding bij Deloitte sprak mij het meeste aan. Bij ons op kantoor het je namelijk het buddy systeem en het spoorboekje. Het eerste half jaar word je gekoppeld aan twee buddy’s, die wanneer je geen planning hebt, jou meenemen naar hun klanten. Zo heb je nooit lege planning en zie je in je eerste half jaar al vele verschillende klanten. Ook voer je bij deze klanten ook verschillende werkzaamheden uit. Daarnaast hebben wij het spoorboekje, hierin wordt per week genoteerd wat er tijdens de opdracht goed ging en welke verbeterpunten je mee moet nemen.

De eerste twee weken waren introductieweken, hier leerde ik hoe de programma’s werden gebruikt en leerde ik ook andere nieuwe collega’s kennen. Daarna begon het echte werk, voor het eerst naar kantoor en meteen naar klanten toe. De eerste paar weken vielen erg zwaar, dit komt doordat ik het niet gewend was om volle werkdagen te draaien. Je moet namelijk een balans vinden tussen privé, werk en school. In het begin vond ik dit dan ook nog moeilijk om te combineren. Maar na een tijdje komt er een vast ritme en krijgt alles een plekje.

Nu zit ik al in mijn 2e jaar en kom bij sommige klanten dit jaar dan ook voor de 2e keer. Ik merk meteen dat ik de processen in het bedrijf beter begrijp en daardoor mijn werk beter kan uitvoeren. Daarnaast helpt het natuurlijk ook dat je verschillende klanten en teams hebt. Door al de verschillende teams leer je verschillende werkstijlen en leer je elke keer opnieuw anders naar posten te kijken. Hierdoor verbeter je je werk weer.

Persoonlijk vind ik de afwisseling in het werk erg leuk, elke keer weer een nieuwe klant en een nieuw team. Daarnaast is geen enkele klant hetzelfde en zo ook de posten niet. Het werk blijft hierdoor week na week toch weer vernieuwend. De collega’s met meer ervaring leggen uit welke posten ik moet oppakken, waarna ze vragen hoe ik het ga aanpakken, welke controles ik ga uitvoeren en waar ik op ga letten. Door de informele sfeer binnen het bedrijf kan je bij iedereen binnen lopen en je vragen stellen.

Ik ben blij dat ik anderhalf jaar geleden de keuze heb gemaakt om bij Deloitte te gaan werken. Ik voel me thuis bij Deloitte. Daarnaast vind ik de begeleiding erg fijn, waardoor ik week na week steeds meer leer en mij zelf ontwikkel! 

Farizah Samseer

Assistent - Accountancy

Ik ben Farizah Samseer, 21 jaar oud en 2e jaars accountancy student aan de Nyenrode Universiteit. Naast werk en school houd ik er erg van om in mijn vrije tijd een goede film te zien en te tekenen.

Het 'Tipping Point' bereiken met innovatie

  • Nataly Katan
  • 12 maart 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven