Mijn kickstart bij Deloitte!

  • Joren Olthoff
  • 31 juli 2013

Het is iets dat Deloitte uitdraagt en ook waar maakt: dat er voldoende ruimte is voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. In mijn eerste 5 maanden bij Deloitte heb ik de kans gehad om twee keer een volle week te investeren in mezelf, met als resultaat: een team gevoel, een duidelijker carrière pad binnen Deloitte en een kwalitatief beter advies aan de klant.

Kwaliteit - Dat learning bij Deloitte hoog in het vaandel staat is begrijpelijk. In alles wat wij doen staan kennis en mensen centraal. Door het kennisniveau hoog en up-to-date te houden zijn wij in staat ons onderscheidend vermogen te versterken. Hoe kun je advies geven als je niet continu op de hoogte bent van de ontwikkelingen in de markt? En hoe kun je Deloitte uitdragen als je niet precies weet hoe de verschillende vakgebieden aan elkaar verwant zijn? Wellicht nog belangrijker is dat jouw beoogde persoonlijke groeidoelstellingen passen binnen jouw werkomgeving. De ‘’New Hire Week’’ en de ‘’Finance Fundamentals’’ week hebben mij een enorme boost gegeven!

Persoonlijke ontwikkeling – De New Hire Week is een training die volledig in het teken staat van jouw persoonlijke ontwikkeling binnen Deloitte. Samen met een groep new hires vertrek je een week naar een mentaal en fysiek uitdagende omgeving, waarbij er genoeg gelegenheid is voor gezelligheid! Door buiten je comfort zone te treden leer je jezelf en anderen in een korte tijd goed kennen. Daarnaast leer je over de werkwijze en ambities binnen Deloitte. Al met al een week die mij heeft geholpen om mijn doelstellingen scherper in beeld te krijgen en er actief mee om te gaan. Ook is het leuk om een indruk te krijgen van andere afdelingen, dit is het begin van jouw netwerk binnen Deloitte!

Finance – Na een studie in Finance denk je er heel wat vanaf te weten, en wellicht ben je even klaar met studeren. Feit is wel dat mijn werkzaamheden voor CFO Services (advies aan de financieel directeur van een bedrijf) in de praktijk maar gedeeltelijk aansluiten op wat ik geleerd heb in mijn studie. Daarnaast is het zo dat CFO Services een breed pallet aan advies werkzaamheden uitvoert. De Finance Fundamentals was voor mij de uitgelezen mogelijkheid om mijn praktische finance kennis op niveau te brengen en om dit beter te laten aan sluiten op de ontwikkelingen in de markt. Tevens helpt het je om verbanden te herkennen tussen de verschillende advieswerkzaamheden die wij doen vanuit CFO Services, maar ook de link te begrijpen met bijvoorbeeld IT en Audit. Wederom een volle week die wordt besteed aan jouw ontwikkeling en waarbij de klant, jijzelf en Deloitte profiteert.

Team – In een nieuwe omgeving moet je altijd je draai vinden. In mijn optiek is een kickstart als deze dé ideale manier om er gelijk middenin te duiken. Ik werk inmiddels 5 maanden bij Deloitte en kan mede dankzij deze twee ervaringen zeggen dat ik me volledig onderdeel voel van het team!

Joren Olthoff

Consultant - Strategy & Operations

Joren werkt als consultant voor de CFO Services praktijk van Deloitte Consulting. Voordat hij bij Deloitte werkte heeft hij Finance gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg. Naast zijn werk houdt hij van muziek, reizen en wielrennen.

Tekort aan creatieve security professionals

  • Roel Van Rijsewijk
  • 29 juli 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven