MKB A&A Damesbijeenkomst – Hoe profileer je jezelf als vrouw?

  • Patricia Versendaal
  • 22 januari 2020
Patricia

Donderdag 31 oktober 2019 was het weer zover. De tweede workshop over “zelfpresentatie” voor vrouwen in onze MKB Accountancy & Advies praktijk bij Deloitte. Circa 30-35 vrouwen uit de praktijk kwamen bijeen om van elkaar te leren, elkaar te inspireren, elkaar beter te leren kennen maar vooral om elkaar te helpen.

Het idee is vorig jaar ontstaan doordat ik zelf moeder ben geworden van een prachtige zoon en dit ging combineren met een drukke baan als manager bij Deloitte. Hoe moest ik dat allemaal doen? Dat kan toch helemaal niet? Moest ik niet iets anders gaan zoeken? Dichter bij huis… minder uren werken… Chaos in mijn hoofd. Maar, ik zette door. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Nu inmiddels gepromoveerd naar senior manager en hoogzwanger van onze tweede zoon, wil ik laten zien dat het zeker wel kan.

Onze tweede workshop over “zelfpresentatie” start met een verhaal van Liesbeth Mol. Liesbeth maakt onderdeel uit van onze “Executive committee” van Deloitte Nederland en is “Risk & Reputation Leader”. Ik merk dat haar verhaal iedereen inspireert en heel herkenbaar is. Fijn om te horen dat ook op zo’n hoog niveau niet alles vanzelfsprekend is en ook niet altijd alles lukt. Liesbeth laat ons inzien dat niets onmogelijk is.

Ik ben inmiddels gepromoveerd naar Senior Manager en hoogzwanger van onze tweede zoon. Ik wil daarmee laten zien dat het zeker wel kan.

Onze tweede spreekster is Natalie Holwerda-Mieras van Nobbe Mieras Trainingen. Natalie geeft een workshop over hoe je jezelf kunt profileren als vrouw. Als vrouw moet je competent zijn, maar ook warmte uitstralen. Als je jezelf te dominant opstelt wordt je afgewezen omdat je niet aardig genoeg bent. Gedraag je jezelf weer te aardig dan wordt je niet serieus genomen. We leren door kleine aanpassingen hoe je met deze dilemma’s om kunt gaan. Erg leuk en leerzaam!

Als afsluiting hebben we een hapje en een drankje geregeld en wordt er nog veel nagepraat. Het doet me goed om te zien dat iedereen enthousiast is en er ideeën worden gedeeld voor de 3e sessie. Ik hoop dat we met deze workshops meer vrouwen aan ons kunnen blijven binden op hogere niveaus. Dat we het op korte termijn voor elkaar krijgen door goed communiceren en wilskracht, meer vrouwen aan de top te hebben binnen Deloitte.

En mannen, begrijp mij niet verkeerd, ik vind ook dat de persoon die het meest geschikt is voor de functie de functie moet vervullen. Maar vrouwen zijn vaak bescheiden en hebben net even dat zetje in de rug nodig om zichzelf in te laten zien dat het wel mogelijk is wat ze voor ogen hebben. Ik wil daar graag een voorbeeld voor zijn.

Het lukt zeker, als je het maar wilt.

Patricia Versendaal

Manager MKB Accountancy & Advies

Ik ben sinds 2005 werkzaam bij Deloitte. Als accountant en adviseur werk ik met name voor de Food & Retail branche. Bij MKB Accountancy & Advies ondersteun en adviseer ik MKB-ondernemers o.a. op het gebied van administratieve dienstverlening, fiscale aangiften, tussentijdse rapportages en jaarrekeningen en het optimaliseren van de werkprocessen. De advisering heeft niet alleen betrekking op de onderneming maar ook op de ondernemer. Persoonlijk en periodiek contact met de ondernemer staat hierbij centraal.

Kinderen de magie van technologie en robotica laten ervaren

  • Deloitte Nederland
  • 17 januari 2020
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven