Mount Elbrus Expeditie

  • Deloitte Nederland
  • 06 augustus 2010
Deloitte
En dan, na maanden van voorbereiding, is het eindelijk zover. De laatste werkdag, mails wegwerken, overdrachtsdocument afronden, en laptop dicht! Heerlijk weekend met niks gepland, zodat ik al mijn spullen kan checken, passen, wegen, afstellen, etc zodat ik niet voor onaangename verrassingen kom te staan op grote hoogte. Want dat is het doel; de Mount Elbrus in Rusland. 5642 meter hoog met sneeuw en ijs.
Maandag 9 augustus vertrekken we met een team van tien Deloitters om de top van een van de ‘seven summits’ (de zeven hoogste bergen van elk continent), te beklimmen. We zetten daarbij onze gezonde spieren in voor die van zieke kinderen en hebben daarmee inmiddels een flink bedrag weten op te halen voor Spieren voor Spieren.
 
Begin april kwam de berg in mijn leven, toen ik een krabbel onder het contract voor deelname zette. Het is kennelijk niet voor niets dat men je waarschuwt dat alles om die berg gaat draaien, want het kost inderdaad nog aardig wat tijd om alles te regelen (vier keer trainen per week inbegrepen). Overigens ook geld, maar gelukkig is een deel van de expeditiekleding vanuit Deloitte verzorgd, zodat we het in ieder geval droog en warm houden daar op de top.
 
Het is mooi om te zien hoe tien totaal vreemden van elkaar, maar met hetzelfde doel, in een korte tijd naar elkaar toe kunnen trekken. Maandelijkse teamtrainingen en activiteiten, meetings op kantoor ter voorbereiding op de berg en een weekend in de Ardennen hebben daartoe geholpen. Mijn teamleden zijn van andere disciplines binnen Deloitte (ikzelf zit bij de innovatietak), hetgeen het interessant maakt om te horen wat andere afdelingen binnen onze organisatie nu daadwerkelijk doen. Natuurlijk weet je het wel van horen zeggen of op papier, maar nu hoor je het eens echt. En het mooie is, met tochten van acht uur per dag, hebben we de komende twee weken nog voldoende tijd om elkaar bij te praten.
 
Volgende week maandag ochtend staan we hopelijk op de top. Het zal wel een bizarre ervaring zijn, ergens vijf maanden voor trainen en naar toe werken, en dan is het opeens zover. Maar goed, eerst maar vertrekken en goed aankomen, ik zie dat Moskou nog steeds geen pretje is op dit moment. We zijn in ieder geval te volgen op onze site, www.deloittereachingpeaks.nl , waar ook een satelliet tracker onze positie per vijf minuten op google maps toont. Er is ook een gastenboek, dus voel je vrij om een berichtje achter te laten. Wij zijn overigens tijdens de expeditie ook te volgen op twitter via #DeloitteXpeditie.
 

 

 

Deloitte Nederland

Een scriptie schrijven in de tijd van COVID-19

  • Ayan Rzayeva
  • 09 september 2020
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven