Multidisciplinair samenwerken en jezelf breed ontwikkelen bij een groot internationaal bedrijf? Deloitte Legal!

  • Clim Giesen
  • 14 maart 2017
Clim

Tijdens mijn studie heb ik mij altijd georiënteerd op de verschillende mogelijkheden voor de toekomst. Dit vond ik erg belangrijk omdat ik niet goed wist welke kant ik uit wilde. Zowel in de advocatuur als in het bedrijfsleven heb ik ervaring op gedaan door middel van stages en bijbanen. Tijdens een stage in het bedrijfsleven ontdekte ik dat de diversiteit in een groot internationaal bedrijf me aanspreekt. Via een kennis, werkzaam bij Deloitte, hoorde ik over Deloitte Legal en kwam ik in contact met iemand die daar werkte. Na een gesprek over ervaringen en werkzaamheden werd ik meteen enthousiast. Inmiddels ben ik alweer een halfjaar met veel plezier werkzaam bij Deloitte Legal.

Leerproces

Voor mij is het ideaal dat het TOP-programma bestaat: dit programma biedt de mogelijkheid om binnen een periode van 2 jaar voor 3 verschillende afdelingen werkzaam te zijn binnen Deloitte Tax & Legal. Hierdoor krijg ik de mogelijkheid om te zien waar mijn interesse het meeste naar uit gaat en waar ik mij uiteindelijk in wil specialiseren.
De eerste periode van het TOP-programma ben ik gestart op de Corporate afdeling. Vanaf dag één werd ik bij leuke en interessante projecten betrokken, zoals een Europese herstructurering van een groot internationaal bedrijf. Op dit project werk ik met Nederlandse en buitenlandse collega’s van zowel Tax en Legal nauw samen. Hierdoor wordt mijn vakinhoudelijke kennis op meerdere vlakken verbreed en word ik continu uitgedaagd.

"Door de nauwe multidisciplinaire samenwerking krijg ik de kans om me breed te ontwikkelen"

Naast de nauwe samenwerking op internationaal gebied met multidisciplinaire teams, krijg ik ook de mogelijkheid om mijn kennis te verbreden door het Learning programma dat hier aangeboden wordt. Zo krijgen we bijvoorbeeld wekelijks een externe spreker op bezoek die ons op een interactieve manier meer vertelt over onderwerpen die van belang zijn binnen onze praktijk, worden er summer schools georganiseerd en is er een breed aanbod aan cursussen beschikbaar. Daarnaast volg ik, omdat onze werkzaamheden voornamelijk in het Engels zijn, op dit moment een cursus 'English for business'.

Als ik terugkijk op het afgelopen halfjaar, is het een combinatie van al deze factoren die ervoor heeft gezorgd dat mijn ontwikkeling en leercurve een stijgende lijn hebben.

Collegiale werkomgeving

Ik ervaar Deloitte Legal als een fijne en transparante werkomgeving. Doordat er op een laagdrempelig niveau wordt samengewerkt, krijg ik de kans om mezelf snel te ontwikkelen. We zijn een divers en hecht team dat ook buiten werktijd regelmatig met elkaar gaat borrelen en eten. Daarnaast worden er allerlei andere activiteiten georganiseerd, zoals een jaarlijkse skitrip.

Mochten jullie na het lezen van dit artikel net zo enthousiast zijn als ik over Deloitte Legal, neem dan vooral contact met ons op!

Clim Giesen

Junior Legal Consultant

Na het afronden van mijn Master Arbeidsrecht ben ik in augustus 2016 begonnen bij Deloitte Tax & Legal. Als onderdeel van het 2-jarige TOP-programma maak ik de eerste periode deel uit van het Corporate team waarbij ik met verschillende teams binnen Deloitte Tax & Legal voor zowel nationale als internationale klanten werkzaam ben met betrekking tot verschillende ondernemingsrechtelijke vraagstukken.

Strategisch je comfortzone uitgaan

  • Louise van Loon
  • 07 maart 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven