Na inspanning komt ontspanning

  • Marloes Ramp
  • 17 juli 2012

Het einde van het boekjaar van Deloitte werd op 15 juni gevierd met de Financial Advisory Services (FAS) summer party. Overdag konden alle Young FASers voor één dag de remmen los gooien als stuntman of -vrouw. Daar waar je er in het dagelijks leven niet over peinst om jezelf voor een auto te gooien werden wij vriendelijk verzocht om onze grenzen te verleggen en er bovenop te springen. Daarna werden wij in een tuigje gehesen en waren wij volledig overgeleverd aan andere Young FASers die ons razend snel omhoog de lucht in trokken. Het dagprogramma werd afgesloten met een cursus ‘nep-vechten’.

Verleg je grenzen
In eerste instantie een wat andere dag dan de doorsnee werkdag voor de gemiddelde Deloitter. Ik zie echter veel overeenkomsten. Enkele maanden geleden beloofde ik in mijn vorige blog een vervolgverhaal. De tijd heeft niet stilgestaan en ik kan je vertellen dat het werken bij Deloitte niet betekent dat je gevaarlijke capriolen uithaalt, maar wel dat je je grenzen verlegt. Zo ben ik momenteel bezig met een strategie-opdracht waarin wij de visie op de huisvesting voor 2025 voor de klant aan het bepalen zijn. Wij kijken hierbij naast de wensen van de klant ook naar de verwachte ontwikkelingen in de wereld. Als adviseur met juridische achtergrond in eerste instantie een ver-van-mijn-bed-show, maar na enkele maanden een opdracht die ik steeds meer in mijn vingers krijg.

Geef je over
Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden word ik niet in een tuigje geholpen om mij vervolgens over te leveren aan collega’s, maar word ik wel begeleid om steeds meer zelf op te kunnen pakken binnen het projectteam. Toen ik in oktober bij Deloitte Real Estate Advisory binnenkwam ben ik samen met een collega van Development & PPP begonnen met de realisatieovereenkomst voor het nieuwe centrum van een gemeente. Naarmate de tijd vorderde en ik mij meer ontwikkelde; kreeg ik meer verantwoordelijkheden en liet mijn collega de touwtjes meer en meer vieren. Ik kreeg de kans om zelf delen binnen het project op te pakken. In het begin vond ik bijvoorbeeld het contact met de klant erg spannend, maar door het vertrouwen dat mijn collega in mij had kon ik mij er volledig aan wijden en het project tot een goed einde brengen.

Vecht door tot het einde
Als Deloitter ben je in beginsel natuurlijk een geweldloos wezen en pak je alles weloverwogen en tactisch aan. Maar wanneer het er in de praktijk op aan komt probeer je voor de klant het beste resultaat voor elkaar te boksen. Hierbij kan het gebeuren dat je ten opzichte van de tegenpartij een schijnbeweging maakt voordat je namens de klant een goede rechtse uitdeelt. Het eindresultaat telt!

Geniet
Het Young FAS Summer Event eindigde in ieder geval wel met een grote knal. Een knalfeest in de Industrieele Groote Club (Amsterdam) wel te verstaan. Hier konden alle FASvoetjes van de vloer om het nieuwe boekjaar in te luiden.


Ben je door deze blog geïnteresseerd geraakt in het vakgebied? Bekijk dan de vacature: Junior Financieel Consultant Real Estate Development & PPP.

 

Marloes Ramp

Consultant - Real Estate Advisory

Consultant @ Deloitte Real Estate Advisory | Publiek Private Samenwerking | Sushi | Wijn | Apple |

Finance Integration: van Rotterdam tot Rusland en Gabon…

  • Jan-Willem Hoekstra
  • 16 juli 2012
DOT
x
DOT
Loading
-
...
Send
D.
Naar boven