Nationale Broer en Zus dag: Deze broers en zussen werken bij Deloitte

  • 30 september 2017

Op 30 september is het Nationale Broer en Zus dag. Deze broers en zussen werken bij Deloitte en die zetten wij graag in het zonnetje. Wat doen ze bij Deloitte en waar zijn ze trots op? En hoe is het om - samen met je broer of zus - bij Deloitte te werken? Lees hier hun verhalen.

Hester en Rogier Bolkestein

Hester is consultant binnen Tax in Amsterdam met een focus op internationale vennootschapsbelasting vraagstukken. Rogier is Change Management consultant binnen de net nieuw opgezette Digital Enablement service line en is in dienst bij Deloitte US in Houston, Texas. Hester en Rogier zijn broer en zus. 

Rogier: "Ik vind het heel leuk dat mijn zus bij Deloitte werkt. Het is denk ik ook geen toeval. Deloitte biedt iets dat wij – zelfs van verschillende studieachtergronden waarderen in een werkgever. Daarnaast is het erg leuk dat je grappen kunt maken, elkaar veel ziet en dezelfde dingen meemaakt. Toen ik in Nederland werkte dronken we bijna elke vrijdag koffie op kantoor. Ook maken we grappen over elkaar: ik zeg dat zij saaie en onbegrijpelijke dingen doet en zij vindt dat ik gebakken lucht verkoop. Ik ben heel trots op Hester. Zij is een zeer slimme en ambitieuze tax consultant, die heel erg goed is in wat zij doet." 

Hester: "Ik vond het stiekem wel fijn dat mijn grote broer ook bij Deloitte werkte toen ik hier net begon. Ik kon hem natuurlijk ongegeneerd alles vragen. En dan bedoel ik bijvoorbeeld de vraag hoe je je uren in SAP moet vullen, want inderdaad vakinhoudelijk gezien doen we geen vergelijkbaar werk. Ik vind het ontzettend knap dat Rogier na een vrij zware procedure is aangenomen bij ons kantoor in Houston. Wat ik hoor doet hij het daar ontzettend goed en ik weet zeker dat hij heel ver komt in zijn carrière!"

Lees het volledige interview met Hester en Rogier >

Marnix en Govert van de Visch

Marnix is auditmanager Public Sector. Govert is manager Accountancy en Advies. Beiden zijn werkzaam op kantoor Arnhem.

Marnix: “Ik ben erg trots op mijn broer om wat hij allemaal heeft bereikt. Hij is goed en gedreven in zijn werk en zeer betrokken bij Deloitte, zijn werk en zijn cliënten en veel bezig met extra activiteiten om een groter netwerk op te bouwen en new business voor Deloitte te genereren. Zijn werk wordt ook door zijn collega’s erg gewaardeerd.”

Govert: “Ik vind het knap dat Marnix al zo’n lange carrière heeft bij Deloitte. Hij is een erg harde werker en heeft plezier in wat hij doet. Uit ervaring weet ik dat een gezinsleven met twee jonge kinderen in combinatie met het werken bij Deloitte pittig is, maar hij doet zijn uiterste best om op beide fronten het maximale te geven. Hier ben ik heel erg trots op.”

Lees het volledige interview met Marnix en Govert >

Jill en Terry Takken

Jill en Terry zijn zussen en werken beiden op de afdeling Regio Audit Amsterdam.

Jill: “Ik vind het ontzettend leuk dat mijn zus bij Deloitte werkt, en dan ook nog eens met elkaar op de afdeling. Ik ben erg trots op haar. Zij weet haar werk goed te doen en dat allemaal met studie, gezin en daarnaast ook nog dingen doen die ze leuk vind.”

Terry: “Ik vind het super leuk dat mijn zusje en ik op dezelfde afdeling bij Deloitte werken. Ik ben supertrots op haar en hoe snel ze door haar opleiding heen gaat, in tegenstelling tot mijn studietempo ;-). Collega’s reageren heel positief op het feit dat wij zussen zijn. Echter is het ook geen uitzondering op onze afdeling. Er zijn hier nog een tweetal broers werkzaam.”

Lees het volledige interview met Jill en Terry >

Kees en Jan Prüst

Tweelingbroers Kees en Jan werken allebei bij Deloitte. Kees binnen Audit in Eindhoven, Jan loopt stage bij de service line Enterprise Architecture binnen Technology Consulting in Amsterdam.

Kees: “Ik vind het heel leuk dat mijn broer ook bij Deloitte werkt! Het is mooi om te zien dat hij een totaal andere tak van sport heeft, maar toch bij hetzelfde kantoor werkt. Als hij in Eindhoven op de vierde verdieping komt, noemen ze hem Kees. Ik ben trots op mijn broer. Hij werkt hard voor de dingen die hij wil bereiken. Dat vind ik altijd noemenswaardig bij mensen.”

Jan: “Het is leuk om allebei vanuit een ander deel van de organisatie naar het bedrijfsleven te kijken. Daarnaast is het als tweeling grappig om dan uiteindelijk bij dezelfde organisaties terecht te komen. Het scheelt dat we niet in hetzelfde deel van het land werkzaam zijn en dat we binnen Deloitte een andere tak van sport bedrijven. Daarom gebeurt het niet snel dat collega’s mij Kees noemen. Toen ik recent in Eindhoven op kantoor was, gebeurde dat uiteraard wel. Dit leverde grappige gesprekken op. Ik ben zeer trots op mijn broer. Vanuit de schoolbanken is hij binnengekomen bij Audit en weet dat te combineren met zijn opvolg studies om uiteindelijk RA te worden. De werkdruk is natuurlijk niet flauw tijdens busy season en dat heeft hij goed weten te managen.”

Lees het volledige interview met Kees en Jan >
 

Suzanne en Florien Klok

Tweelingzussen Suzanne en Florien werken bij Deloitte Core Audit. Ze lijken veel op elkaar en dit brengt soms grappige situaties met zich mee!

Suzanne: “Omdat we allebei bij Deloitte werken begrijpen we elkaar hierdoor heel goed. Ik ben ook trots op haar. Ze is enorm goed in haar werk en wordt erg gewaardeerd op haar afdeling. De meeste collega’s weten wel dat wij zussen zijn, maar niet iedereen. Dit leidt vaak tot grappige situaties waarbij mijn collega mijn zus tegen komt op kantoor. Wij lijken erg veel op elkaar en vaak denken ze dat ik haar ben. Mensen raken dan helemaal in de war.”

Florien: “Ik vind het leuk dat mijn zus bij Deloitte werkt, maar ben ook blij dat we niet op dezelfde afdeling werken. We wonen ook samen, dus samen werken zou iets te veel van het goede zijn. De meeste collega’s weten dat wij zussen zijn, maar soms gebeurt het dat iemand dat niet weet en mij verward voor mijn zusje. Zulke situaties zijn erg grappig. Zo is ooit een collega van haar naast mij gaan zitten op kantoor en hij na een paar uur vroeg: ‘Suzanne, kunnen wij dit even bespreken?’ Had jij de hele ochtend naast mij gezeten zonder dat hij doorhad dat ik de ‘zus van’ was. Het gebeurt regelmatig dat wij door elkaar worden gehaald. Op kantoor kom ik vaak collega’s van mijn zusje tegen. Inmiddels heb ik het mezelf wel aangeleerd om iedereen die mij gedag zegt, terug te groeten (ook al ken ik ze niet). Waarschijnlijk is het een collega van Suzanne. Ook ik ben heel trots op mijn zusje. Van haar collega’s weet ik dat ze heel blij met haar zijn en ze het goed doet.”

Lees het volledige interview met Suzanne en Florien >

Tom en Jos Ruijters

Tom: “Ik vind het leuk dat mijn broer bij Deloitte werkt en dat ik van tijd tot tijd met hem op kantoor kan bijpraten. De meeste collega’s vinden het leuk dat wij samen binnen Deloitte werkzaam zijn. Ik ontvang vaak e-mails die voor Jos bestemd zijn en Jos ontvangt vaak e-mails die voor mij bestemd zijn. Ik hoor ook vaak dat wij veel op elkaar lijken qua gedrag en uiterlijk. Ik ben trots op mijn broer vanwege het feit dat hij ondanks een drukke baan, altijd tijd maakt voor vrienden en familie.”

Jos: “Ik ben trots op het feit dat mijn broertje en ik samen op het hoogste niveau werkzaam zijn. En ik vind het leuk om met hem binnen één onderneming te werken vanwege de vele contactmomenten. Mijn collega’s vragen zich vaak af of er iets mis is met het aanname beleid aangezien twee personen van de familie Ruijters werkzaam zijn binnen Deloitte. Tom is een enorme doorzetter is en zal nooit werkzaamheden op halve kracht uitvoeren. Hij gaat altijd voor het maximale. Een sterke eigenschap.”

Lees het volledige interview met Tom en Jos >

Sebastiaan en Gideon Teerenstra

Sebastiaan is sinds 1 september Technology Trainee bij de service line Programme Leadership van Consulting. Gideon werkt sinds 1 januari binnen het Cyber Strategy team van Risk Advisory. Sebastiaan en Gideon zijn broers. 

Sebastiaan: “Het is heel fijn om samen met je broer een ‘thuis’ te hebben op het werk. Daarnaast kun je ook leuke anekdotische verhalen met elkaar delen. Collega’s reageren soms verrast, maar vinden het altijd leuk als ik vertel dat wij broers zijn. Los van wat mijn broer voor Deloitte betekent, zal het altijd mijn broer zijn en zal ik altijd trots op hem zijn.”

Gideon: “Ik had nooit verwacht dat ik ‘samen’ zou werken met mijn broertje. Toch is het zo gegaan en is het leuk om samen tijdens het werk een kop koffie te kunnen pakken. Ik vind het ook erg leuk dat hij binnen een andere tak van sport werkzaam is waardoor je zowel herkenbare zaken kan delen over typische collega’s/klanten, maar ook best practices kan delen. De meeste collega’s weten dat wij broers zijn. Wat je wel merkt is dat net zoals ik, niemand het had verwacht. Of ik trots op Sebastiaan ben? Natuurlijk! Ik ben enorm trots op hoe hij als mens is en dat gaat veel verder dan een baan.”

Lees het volledige interview met Sebastiaan en Gideon >

Helen en Vera Sonneveld

Helen werkt bij de service line Operational Excellence binnen Deloitte Consulting Strategy & Operations. Haar zus Vera werkt op verschillende olie- en gasprojecten binnen CFO Services. 

Helen: “Ik vind het heel leuk dat mijn zus ook bij Deloitte werkt! De eerste keer dat ik met haar op wintersport ging was met Deloitte drie jaar geleden. Tot nu toe doen we veel verschillende projecten, maar mocht er een project voorbij komen waar we beiden aan willen werken, dat zal dat nog wel lastig worden. Samen werken aan een project lijkt ons geen optie. Wat collega's ervan vinden dat wij zussen zijn? Haha, ik heb me een keer voorgesteld aan iemand die twijfelde of we elkaar al eens ontmoet hadden. Bleek hij Vera de week er voor gesproken te hebben.”

Vera: “Samen werken binnen de organisatie heeft natuurlijk voordelen, maar we zien elkaar niet heel erg vaak op de werkvloer. Deloitte is een vrij groot bedrijf en daardoor is de kans dat we samen op een project zitten vrij klein. Niet iedereen weet dat wij zussen zijn omdat wij werkgerelateerd niet heel veel met elkaar te maken hebben. Wel is het leuk en vooral handig om via mijn zus soms dingen te weten te komen die mij zelf nog niet te oren was gekomen. Wat ik ook altijd leuk vind zijn de uitjes met de E&R community, zeker als Helen ook mee gaat. Ik ben heel trots op mijn zus. Het is leuk om te zien welke ontwikkeling ze doormaakt vanaf haar studie tot waar ze nu staat. We helpen elkaar waar het kan qua werk maar ook qua carrièrepad. Fijn om hierover met elkaar te praten.”

Lees het volledige interview met Helen en Vera >
 

Dyana Bakker en Leonie Schoutsen

Leonie en Dyana zijn zussen en werken beiden als Senior Executive Assistant op de afdeling Core Audit. Zij geven ondersteuning aan partners/directors en senior managers in de ruimste zin van het woord. “Wij kennen elkaar door en door en zo weten we van elkaar waar de kwaliteit van de ander ligt. Hierdoor vullen wij elkaar perfect aan. Collega’s reageren vaak verrast dat wij zussen zijn omdat wij qua uiterlijk en karakter nogal verschillen.” 

Leonie: “Dyana is extravert, reageert primair en is een gezellige aanwezigheid! Ze is heel open en spontaan; dat is iets wat ik zeker nog van haar kan leren.” Dyana: “Leonie is introvert en een stille genieter. Ze is rustig, denkt na voordat zij reageert en daar kan ik zeker nog van leren.”

Lees het volledige interview met Leonie en Dyana >

Benjamin en Robbert Polman

Broers Robbert en Benjamin werken allebei op de afdeling Audit in Utrecht en komen uit een echte accountantsfamilie.

Robbert: “Ik vind het mooi om te zien dat mijn broertje exact hetzelfde pad bewandeld als ik en dat ook nog eens bij hetzelfde bedrijf. Hierbij vind ik het interessant om te zien hoe hij omgaat met bepaalde situaties (o.a. work-life balance alsmede het deeltijd volgen van een studie). Tot slot vind ik het leuk om te zien hoe hij zich zowel op persoonlijk als zakelijk vlak verder ontwikkeld. Op kantoor Utrecht is het algemeen bekend dat mijn broertje ook werkzaam is op de Audit & Assurance afdeling. Zo spreken sommige collega’s al van ‘Polman Junior’ en ‘Polman Senior’.”

Benjamin: “Collega’s vinden het vaak leuk om te horen dat ik samen met mijn broer op dezelfde afdeling werk. Waarbij het soms best verwarrend kan zijn met betrekking tot het mailverkeer. Tevens horen we vaak dat onze stemmen enorm op elkaar lijken. Daarentegen geven de collega’s vaak aan dat er wel wat verschil in persoonlijkheid is. Mijn broer is vaak wat rustiger en terughoudender terwijl ik vaak net iets te veel praat. Of ik trots op hem ben? Tuurlijk, wie is dat nou niet! Wat ik enorm knap vind is de mate van discipline waarmee hij wekelijks aan zijn deeltijd studie zat. Dit kan hij niet alleen met zijn studie maar ook met werk, sporten et cetera. Wat een discipline! Inmiddels heeft hij zijn studie afgerond maar desalniettemin kan ik nog veel van leren.”

Lees het volledige interview met Robbert en Benjamin >

Lennart en Ruben Snoek

Lennart en Ruben Snoek werken allebei bij Audit. Lennart in Alkmaar en Ruben in Amsterdam. “Wij vinden het top om te zien wanneer je het kantoor binnenkomt en je daar je broer(tje) ziet werken in hetzelfde bedrijf. Het is leuk dat we buiten werk kunnen sparren over dingen van het werk en elkaar daarbij volledig begrijpen. Collega’s reageren leuk en enthousiast. Meestal wordt er naar ons gerefereerd als ‘De Snoekies’ en onderscheiden we ons als ‘kleine’ en ‘grote’ Snoek. In het planningsbestand wordt het echter nog wel eens als verwarrend ervaren :-).”

Lennart: “Het voelt al aardig als thuis, gezien mijn vriendin ook werkzaam is bij Deloitte, haha!”

Lees het volledige interview met Lennart en Ruben >

Broers Marnix en Govert van de Visch

  • 30 september 2017
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven