New Hire Week: gechallenged worden om jezelf te leren kennen

  • Erik Hegeman
  • 22 maart 2012
Erik

De befaamde New Hire Week

Kort na onze start bij Deloitte Consulting was het zo ver: vijf dagen naar de Ardennen met twintig collega’s. Iedereen die bij Deloitte Consulting binnenkomt als (junior) consultant gaat mee op de befaamde New Hire Week. Wat we gingen doen wisten we niet – en zo hoort het ook. Wat we wel wisten was dat het een pittige week zou worden. En er was iets met boten. Als je vroeg wat daar dan mee was, was het antwoord: ‘What happens in Belgium, stays in Belgium…’

Het was een intensieve en zware, leuke, waardevolle en gezellige week. Zo’n week is natuurlijk onder andere bedoeld om Deloitte en haar werkwijzen beter te leren kennen, maar een misschien nog wel belangrijker doel is jezelf beter leren kennen. Het creëren van zelfbewustzijn, bijvoorbeeld over je eigen sterke en zwakkere kanten, je gedrag in een team, je competenties en je ‘allergieën’: het draagt allemaal bij aan je ontwikkelkansen en maakt je werk makkelijker en leuker.

Jezelf en Deloitte leren kennen

Tijdens de New Hire Week werden we als deelnemers op veel verschillende manieren gechallenged om het beste uit onszelf te halen - vaak in teamverband, soms met de nodige adrenaline, maar altijd in een veilige setting. Steeds was er ruimte voor reflectie en kregen we uitgebreide feedback. Juist die feedback, van de trainers maar ook van je collega-new-hires, draagt in grote mate bij aan de meerwaarde van zo’n week.

Naast dat je jezelf leert kennen, trek je natuurlijk een week lang zeer intensief op met je mede-new-hires. Het is leuk en nuttig om met al die mensen, vanuit de verschillende service areas binnen Deloitte Consulting, te praten over de issues waar je als starter tegenaan loopt en hoe je daarmee omgaat. De opgedane contacten zijn voor mij nu al waardevol. Deze manier van teambuilding zie ik dan ook als groot pluspunt van de week.

Terugblik

Vorige week is de terugkomdag geweest, die ik samen met drie mede-new-hires georganiseerd had. Na een inhoudelijk middagdeel waren er een diner en de gelegenheid om in Amsterdam de kroeg in te gaan en even weer bij te praten. En natuurlijk even terug te blikken op de mooie ervaringen van de New Hire Week! Mocht je, als lezer van deze blog, zelf over een tijdje bij Deloitte in dienst komen en deze week meemaken, dan weet ik zeker dat je er net zo enthousiast over zult zijn als ik!

En wat we nou uiteindelijk met die boot hebben gedaan?
Tsja… what happens in Belgium, stays in Belgium!
 

Erik Hegeman

Senior Consultant Enterprise Architecture

Erik Hegeman (1985) is Senior Consultant Enterprise Architecture bij Deloitte Consulting. Hij studeerde Bedrijfsinformatietechnologie en Technische Informatica aan de Universiteit Twente en is sinds zijn afstuderen in 2011 in dienst bij Deloitte.

Pension Advisory: niet alleen puur rekenwerk!

  • Bo Diederen
  • 21 maart 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven