Niet geschoten is altijd mis

  • Niels Tammes
  • 30 januari 2015

Na zeven jaar studeren waarin ik twee economische studies heb afgerond keek ik er naar uit om te starten in het bedrijfsleven. Aan het begin van mijn laatste jaar aan de Erasmus Universiteit begon ik me al te oriënteren: wat voor soort baan wil ik en waar zou ik willen werken? Uit mijn directe omgeving hoorde ik veel positieve verhalen over Deloitte: gezellige collega’s, uitdagende opdrachten en veel leermogelijkheden waren veel genoemde voorbeelden. Na het bekijken van de website van Deloitte zag ik een leuke vacature staan die erg bij me paste. Met de gedachte “niet geschoten is altijd mis” solliciteerde ik acht maanden voordat ik mijn studie af zou ronden voor een startersfunctie binnen het Business Intelligence & Analytics team.

Inmiddels ben ik vier maanden in dienst bij Deloitte Consulting. Tijdens deze korte periode ben ik al met meerdere teamuitjes mee geweest, zijn we als Deloitte naar de Zuidas verhuist en heb ik veel trainingen gevolgd zoals een Business Intelligence & Analytics Masterclass en trainingen in QlikView, Qlik Sense en Tableau. In de eerste paar weken was ik vooral bezig met interne projecten. Toen ik aan het einde van de eerste maand werd gevraagd om aan de slag te gaan voor een internationaal fastfoodketen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het beloofde een flinke uitdaging te worden. Relatief onbekend met de tools en de materie waarmee ik moest werken ging ik aan de slag, gelukkig met uitstekende begeleiding van mijn collega’s. Kort daarna leverde ik mijn eerste dashboard op aan de klant.

Het dashboard werd erg positief ontvangen door de klant. Dit leidde tot de uitrol van het dashboard in meerdere Europese landen. Het is erg leuk om te zien dat de klant ook echt iets doet met het eindproduct en dat ze er oprecht enthousiast over zijn. Dit enthousiasme maakt al het harde werken voor mij zeker de moeite waard. De verwachtingen zijn hoog, er is altijd iets nieuws te leren en je ontwikkelt jezelf constant. Gelukkig staan er altijd collega’s met kennis en ervaring klaar om je te helpen.

Niels Tammes

Business Intelligence & Analytics – Business Analyst

Niels is cum laude afgestudeerd in Economics & Business aan de Erasmus Universiteit. Hij is 1 oktober 2014 begonnen als Business Analyst bij Deloitte binnen het Business Intelligence & Analytics team. Op zijn werk en in zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met alles wat met technologische ontwikkelingen te maken heeft.

De Ideale Bijbaan: De beste start van jouw fiscale toekomst

  • Demi van Brunschot
  • 29 januari 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven