No challenge too big: Marta Tomczyk over Launchpad

  • Marta Tomczyk
  • 22 februari 2019
Marta

Geduld, doorzettingsvermogen en een positieve insteek waren alle drie factoren in het succes van Launchpad, terwijl vergelijkbare projecten het onderspit delfden. 'No challenge too big' is een eerbetoon aan de mensen die aan het hoofd van innovatieprojecten staan en nieuwe ideeën werkelijkheid maken. Marta Tomczyk is Innovation Consultant bij Deloitte Innovation en Program Manager bij Deloitte CoP & EMEA Innovation. Zij runt het Launchpad-programma van Deloitte EMEA.

Waarom ben je aan dit project begonnen?

In het verleden waren vergelijkbare projecten in het verleden binnen onze omgeving niet zo succesvol, maar ik was vastberaden het bewijs te leveren dat dergelijke programma's succesvol konden zijn. Niets is onmogelijk. Gelukkig kreeg ik de mogelijkheid om het tegendeel te bewijzen. De flexibiliteit, vrijheid en het vertrouwen om dit project uit te voeren was cruciaal. En, uiteraard, had ik veel plezier met het leiden van het partnership met The Next Web (TNW).

Wat is het idee?

Launchpad is een platform dat de beste start-ups ter wereld in verbinding stelt met het bedrijfsleven. Zo kunnen ze samen innovatieve uitdagingen het hoofd bieden. Bedrijven doen er hun voordeel mee doordat ze gebruik kunnen maken van de wendbaarheid en creativiteit van start-ups. Ook kunnen ze de oplossing die een start-up bedenkt outsourcen. De start-ups krijgen op hun beurt de mogelijkheid hun netwerk uit te breiden en gratis feedback te ontvangen van besluitmakers op hoog niveau tijdens de eendaagse Launchpad-evenementen. Daar komt bij dat wanneer een bedrijf ze dan kiest, ze de kans krijgen een pilot te doen – of een ander soort samenwerking met het bedrijf – op het moment dat ze een deal sluiten.

Hoe heb je het tot een succes gebracht?

Met The Next Web (TNW) zijn we in 2017 een partnership aangegaan. We voerden samen met TNW (The Next Web) in augustus 2018 een pilot uit. Dit deden we om onze senior innovatiemanagers te laten zien wat wij konden en wat wij Deloitte-klanten potentieel te bieden hadden. Waar het allemaal om draait is de verwachtingen aan beide kanten te managen – je hebt goede bemiddelaars nodig bij zowel de start-up als een bedrijf. Daarnaast is de steun van een bedrijfsmanagement dat gelooft in het concept onmisbaar. Een besluitvormingscyclus van één maand kan wel een leven lang van betekenis zijn voor een start-up, maar is in het bedrijfsleven iets alledaags. Een van de belangrijkste factoren in het succesvol maken van een samenwerking tussen start-up en bedrijf, zo hebben wij geleerd, is dat een bedrijf met geld over de toonbank moet komen tijdens de onderhandelingen. Zo laten ze de start-up merken dat ze serieus zijn over de samenwerking.

Wat is tot nu toe jouw hoogtepunt?

Er was één start-up die helemaal vanuit Zuid-Afrika naar onze Launchpad in Berlijn kwam. Ze waren al bij meerdere vergelijkbare evenementen geweest, maar ze vonden dit de meest waardevolle tot nu toe. Ook door de feedback die zij kregen. En intern werd Launchpad gezien als één van de highlights van alle EMEA-activiteiten. Managers uit verschillende landen hebben al interesse getoond om volgend jaar meer dan 10 Launchpad-evenementen te organiseren.

Tegen welke uitdagingen liep je aan?

Wij zijn druk bezig om Launchpad over te dragen aan de community, zodat de landenteams het programma zelf kunnen uitvoeren. We doen dit met minimale steun vanuit EMEA. Natuurlijk staan wij van EMEA Innovation wel klaar om te helpen.

Marta Tomczyk

Innovation Consultant

At Deloitte Innovation Marta works on designing and running new programs and innovation initiatives, as well as scouting new trends. She has a role across Europe, Middle East and Africa (EMEA) region, where she supports the EMEA Innovation Lead in running the community of Senior Innovation Leaders and aligning cross-country innovation efforts. With an eye of a designer, mind of a business strategist and heart of an entrepreneur, she tries to bring Deloitte as much creativity, spontaneity and human centricity as possible.

De steile leercurve van Fatima bij Regulatory Risk

  • Fatima Jarmohamed
  • 12 februari 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven