No challenge too big: Sem de Spa over Risk Sensing

  • Sem de Spa
  • 20 december 2018
Sem

Big Data omzetten in relevante informatie voor klanten. Wij stelden vijf vragen aan Sem de Spa over het project Risk Sensing.

Waarom ben je hiermee begonnen?

Mensen baseren hun besluitvorming vaak op beperkte en bevooroordeelde informatiebronnen. Wij zochten manieren om die ‘information bubble’ te doorbreken. Hierdoor kunnen organisaties beter anticiperen op ontwikkelingen over de hele wereld.

Wat is het idee?

Met onze Risk Sensing-oplossingen verzamelen we data uit externe databronnen - denk aan social media, websites, en industry feeds – om informatie te genereren die bedrijven kunnen gebruiken om ontwikkelingen in de wereld eerder zien aan te komen. Zij kunnen hierdoor beter geïnformeerde beslissingen nemen op strategische vraagstukken.

Hoe heb je dit gerealiseerd?

We hebben applicaties ontwikkeld die data van meer dan 800.000 externe databronnen verwerken, zoals websites en blogs, social media posts. Hierop passen we onze data analytics en AI scripts op toe, in combinatie met de kennis van onze professionals over de business. Die combinatie zorgt ervoor dat we de juiste informatie eruit halen.

Wat zijn de hoogtepunten tot nu toe?

We hebben onder andere met succes een ‘intelligence feed’ voor een manufacturing corporate geïmplementeerd en hun 'outside-in view' sterk verbeterd. We identificeerden onder meer zeven startup-concurrenten die ze niet op hun radar hadden, waardoor ze nu kunnen anticiperen op activiteiten van nichespelers. Maar dit is slechts een van de vele internationale projecten die we uitvoeren.

Wat waren de uitdagingen?

De belangrijkste uitdaging blijft om enorme hoeveelheden data om te zetten in informatie die relevant is voor organisaties, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Wij hebben inmiddels de mensen en technologie in huis om unieke oplossingen op de markt te brengen die tot nu toe alleen bij intelligence agencies toegepast werden. We blijven echter zoeken naar slimme innovaties om daar nog verder in te gaan!

Sem de Spa

Risk Advisory

Mijn naam is Sem de Spa en ik ben Senior Manager binnen het Managed Risk Services team. Ik hou me bezig met de ontwikkeling en toepassing van innovatieve analytics- en AI- oplossingen voor en met klanten. Daarnaast ben ik voor 50% van mijn tijd in dienst bij Deloitte Global als Global Chief of Staff voor Risk Sensing. In mijn vrije tijd hou ik van muziek maken (zowel digitaal als akoestisch), sporten, en nieuwe restaurants en cafés in Amsterdam ontdekken.

Kinderen enthousiast maken voor IT & Cyber Security met Hacklab High School

  • Kirsten Meeuwisse
  • 14 december 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven