Nog geen week op dezelfde stoel

  • Adriaan Beeftink
  • 17 oktober 2013

Na enkele jaren studeren, reizen, veel bijlenen en zo nu en dan wat bijverdienen werd het dan toch echt tijd om mij te verdiepen in mijn toekomst. Ik besloot daarom zo tegen het einde van mijn bachelor Bedrijfskunde mij in te schrijven voor open dagen, recruitment events en business cases op de universiteit, met als doel een kijkje te nemen in de keuken bij verschillende bedrijven.

Van al die verschillende evenementen raakte ik alleen nog maar meer in de war. Op vakantie in Colombia, een paar weken voordat de master Finance & Investments waarvoor ik mij had ingeschreven begon, kwam ik in de middle of nowhere een oude bekende tegen. Hij werkte toentertijd al zo’n drie jaar voor Deloitte Core Audit en vertelde mij alle ins en outs over het bedrijf en auditing. Wat mij meteen aansprak was de variëteit van het werk; je komt bij veel verschillende bedrijven over de vloer en mag daar een kijkje nemen achter de schermen. Ook was ik erg geïnteresseerd in de combinatie van werken en studeren; de theorie direct toepassen in de praktijk.

Vele gesprekken met Deloitters later wist ik het zeker; hier wil ik carrière maken. Inmiddels werk ik nu een paar maanden bij Deloitte en heb ik nog geen week op dezelfde stoel gezeten. Na een uitdagende en gezellige trainingsweek in Epe mocht ik gelijk mee naar een grote internationale speler op de uitzendmarkt. Nog geen twee weken later werkte ik samen met collega’s van Audit, Consulting en Tax van over de hele wereld mee aan een tender (procedure waarbij een opdrachtgever bekend maakt dat hij een opdracht wil laten uitvoeren en bedrijven vraagt om een offerte in te dienen). Kortom, binnen een mum van tijd heb ik enerzijds kunnen proeven van audit werkzaamheden bij een klant; samen met een team dieper inzoomen op de processen binnen bedrijven, anderzijds heb ik mogen meemaken wat er allemaal voor nodig is om een potentiele klant over de streep te trekken.

Tijdens deze weken heb ik gemerkt dat er een informele en constructieve sfeer hangt binnen het bedrijf, bij elke kamer staat de deur open en iedereen helpt je graag waar hij of zij maar kan. Al met al biedt Deloitte een schat aan mogelijkheden om jezelf te ontplooien.

Adriaan Beeftink

Staff - Audit

Ik ben 25 jaar oud en geboren en getogen in Den Haag. Na de middelbare school gaan studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 2012 een BSc Bedrijfskunde behaald en in 2013 afgestudeerd MSc Finance & Investments. Naast studie altijd bezig geweest met sport (voetbal, fitness, hardlopen en surfen) en door de jaren heen veel gereisd (Zuid en Centraal Amerika en Azië). Nu sinds een paar maanden werkend en woonachtig in Amsterdam.

Ik groei, wij groeien!

  • Yi Na Wu
  • 16 oktober 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven