Nora over het belang van diversiteit en inclusiviteit op werk

  • Nora Lindt
  • 13 augustus 2018
Nora

Ondanks dat ik al vijf jaar in Amsterdam woon, was het de eerste keer dat ik deelnam aan PRIDE op de Deloitte-boot tijdens de Canal Parade. Amsterdam is bijzonder. Ik heb genoten van het unieke DNA en de cultuur van de stad tijdens dit energieke evenement. Tegelijkertijd zag ik een andere prachtige kant van mijn collega’s en dus ook van de organisatie waarvoor ik werk.

Een schitterende ervaring. Toen ik vertelde dat ik deel zou nemen kreeg ik vragen als “Waarom sta jij op de boot? Je hoort er toch niet bij.” of “Doet je bedrijf niet alleen mee voor de publiciteit?”. Hieronder deel ik enkele gedachten hierover.

De kracht van inclusion

Waarom ik erbij was? Simpel: ik geloof in de kracht van inclusion. Als je jezelf openstelt voor mensen die op welke manier dan ook anders zijn, bekijk je sneller iets vanuit een andere invalshoek en leer je meer over andere uitdagingen. Of het nu in de maatschappij, een vriendengroep, een organisatie of een projectteam is.

Ik vind het belangrijk om continu geïnteresseerd te blijven in de mensen om me heen en om verschillende persoonlijkheden tot uiting te brengen in samenwerkingen. Het is fijn dat iedereen zichzelf mag zijn in onze werkomgeving. Zo voel je je altijd gewaardeerd en onderdeel van het team.

PRIDE-deelname Deloitte

Doet Deloitte alleen mee voor de publiciteit? Misschien. Maar het is goed om te weten dat de deelname is niet is geïnitieerd door de marketingafdeling, maar door ons LGBTQ communiy netwerk: GLOBE. Dit netwerk zorgt er voor dat de thema’s diversity en inclusion het hele jaar door vertegenwoordigd zijn binnen de organisatie. Dit gaat dus veel verder dan deelnemen aan een jaarlijks evenement. Volgens mij is de discussie rondom publiciteit niet van belang, zolang het mensen dichter bij elkaar brengt en de boodschap centraal staat.

Voor mij staat het deelnemen aan PRIDE - als individu en als organisatie – voor het omarmen en op waarde schatten van diversiteit. En, eerlijk is eerlijk, natuurlijk ook voor een absoluut fantastisch feest tijdens de zomer op een boot in de grachten.

Nora Lindt

Managing Consultant Technology

I work as a managing consultant within Deloitte’s Technology Consulting Enterprise Architecture practice in Amsterdam. I have joined Deloitte in 2016 and since then worked on various projects ranging from corporate data management programs to setting up a digital bank and fostering corporate innovation through technology, data and customer centricity. Next to my regular job I am currently participating in One Young World (OYW) through a global leadership program by Deloitte which is a great opportunity to grow and work on societal initiatives with people of different backgrounds from all over the world.

My academic background is in economics and international business with a major in strategy and innovation which I combine with my work related to technology-driven transformations and (commercial) data strategy. What I like most about my work is the varied team work, sharp focus on delivering value to our clients in an effective and well-balanced way as well as the autonomy and freedom in steering towards roles and projects that challenge me and give me energy. Before joining Deloitte I have worked at IBMs global consulting practice in Amsterdam.

Nienke over haar internationale werkzaamheden binnen Deloitte Legal

  • Nienke Roetert Steenbruggen
  • 06 augustus 2018
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven