Omdat er meerdere wegen naar Rome leiden... Of Japan... Of Dubai...

  • Jamaica den Heijer
  • 16 augustus 2012

De start van een nieuw project brengt iedere keer weer een soort storm met zich mee. Het ontmoeten van nieuwe collega’s, het leren van nieuwe bedrijfstermen waar je bijna in verdrinkt en als je net denkt dat je de organisatie kent, kan je weer van vooraf aan beginnen. Vooral de HR afdeling kan maar niet begrijpen dat ik van Tax naar Audit overstap, een overstap die niet alledaags of gebruikelijk is blijkbaar. Maar wat aan mijn keuzes is wel alledaags of gebruikelijk?

Na het afbreken van mijn studie Psychologie had ik werkelijk geen idee meer wat ik wilde doen. Twee dingen wist ik zeker, voltijd studeren is niet aan mij besteed én ik wil het bedrijfsleven in. Ik heb hierna nog getracht een deeltijd opleiding Accountancy te beginnen, maar helaas heb ik ook deze na een jaar afgebroken. Dit was meer te wijten aan de opleidingsinstantie dan de studie zelf, maar onder het motto: als je dan toch switcht kan je het beter goed doen, besloot ik Management, Economie & Recht te gaan studeren.

Tijdens al dit switchen en studeren ben ik via NewSkool gedetacheerd als Client Finance Manager bij Deloitte Voorburg. Een klein idyllisch kantoor waar ik de informele sfeer van Deloitte leerde kennen en ik na een half jaar de kans kreeg om een leuke rol in een landelijk Tax project te vervullen. Tijdens dit project maakte ik kennis met het Consultingvak en begreep ik ineens waar mijn kwaliteiten lagen en wat ik echt leuk vind om te doen. Namelijk: mensen adviseren, processen begeleiden en opnieuw inrichten. Ik was op zoek naar een dynamische werkomgeving met veel vrijheid. Ondertussen ben ik op alle achttien Deloitte kantoren in Nederland geweest en ken ik veel mensen binnen de organisatie. Op dit moment ben ik, na het afronden van mijn vorige project, meegevraagd naar een nieuw project, wat zich richt op proposals van Core Audit. Een deel van de organisatie dat totaal onbekend is voor mij, maar ook hier zal ik binnen een paar maanden mijn plek hebben gevonden!

En zo krijg ik, ondanks dat ik nog met mijn bachelor bezig ben, veel kansen om de organisatie te leren kennen en mezelf verder te ontwikkelen. Ik waardeer het erg dat collega’s ook bereid zijn te investeren in mijn ontwikkeling en mij aanmoedigen om mijn studie af te ronden. Ondanks dat ik altijd dacht beter bij een klein kantoor te passen, merk ik juist de voordelen van een grote organisatie: Je krijgt kansen om rond te kijken binnen de verschillende afdelingen, leert veel mensen kennen en krijgt de ruimte om diverse interne opleidingen te volgen.

Nog een jaar tot anderhalf jaar en dan rond ik mijn studie af, waarschijnlijk in dezelfde periode dat mijn huidige project af zal lopen. Het idee is om na dit project de overstap naar Consulting te maken, al lijkt een internationaal project mij ook wel erg gaaf. Zo zie je, er zijn meer wegen die naar Rome leiden... of Japan... Dubai of Brazilië.. Als je maar wilt!

Jamaica den Heijer

Project Proces Consultant

Jamaica den Heijer (25) is in november 2009 bij Deloitte begonnen en is sinds afgelopen juni werkzaam als Senior Consultant op een intern Audit project. Verder is zij bezig met de Lean Six Sigma Green Belt opleiding en studeert daarnaast nog Management, Economie en Recht. Uitdagingen vindt zij o.a. in het adviseren, herinrichten en implementeren van bedrijfsprocessen.

Een dag uit het leven van Emil

  • Emil Kwaaitaal
  • 15 augustus 2012
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven