Omschakelen

  • Rein Hoefnagels
  • 19 september 2013

Het omschakelen van het studentenleven naar het werkende leven is geen kleinigheid. Eenmaal afgestudeerd verandert alles: je dagbesteding wordt anders, je doet nieuwe contacten op, je gaat verhuizen enz. enz. Alvorens dit alles op zijn kop te gooien, vond ik het belangrijk om even op de tribune van mijn eigen leven te gaan zitten en te denken: Waar voel ik me op mijn plek? Op welk gebied kan ik van toegevoegde waarde zijn? En maakt mij dat ook gelukkig?

Gedurende mijn studententijd in Maastricht heb ik me opgegeven voor het Ideale Bijbaantraject van Deloitte. Tijdens dit traject werd me al snel duidelijk dat mijn fiscale hart bij de btw ligt. Ook werd me duidelijk dat Deloitte een bedrijf is dat jonge fiscalisten heel veel te bieden heeft, niet alleen het werk zelf, maar ook op het vlak van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bovendien is de sfeer onder de collega’s bijzonder prettig en toegankelijk. De vragen die ik mezelf had gesteld waren daarom vrij snel beantwoord, dus na nog een tijd als werkstudent meegelopen te hebben, ben ik uiteindelijk in mei 2013 als analist begonnen binnen het btw-team in Eindhoven.

Het leuke aan de btw vind ik, dat de focus veelal niet ligt op de boekhouding van een klant of op financiële producten, maar op de activiteiten waar de klant zich dagelijks mee bezig houdt. Dit zorgt er vaak voor dat de opdrachten waar je aan werkt heel tastbaar zijn.

Ook is het werk in de btw heel gevarieerd. De btw-afdeling in Eindhoven bedient veel private ondernemingen, maar ook heel veel (semi-)overheidsinstellingen zoals onderwijsinstellingen, woningcorporaties, ziekenhuizen en gemeentes. Als starter houd je je nog met alle vakgebieden van de btw bezig. Zo heb je op het ene moment contact met de Duitse belastingautoriteiten om uit te leggen wat voor diensten een Nederlandse klant in Duitsland verricht, het andere moment buig je je over de vraag of een gemeente btw moet berekenen bij de verhuur van sportvelden aan een voetbalclub.

Zodra je merkt dat bepaalde onderdelen van het vak je extra interesseren, kun je je daar meer op gaan focussen. Zo kun je je carrière vormgeven naar de onderdelen van het vak die jou het beste liggen, volgens je eigen persoonlijke stijl. Er wordt zeer goed gekeken naar je persoonlijke interesses, naar waar jij goed in bent. Dat vind ik het leuke aan Deloitte.

Rein Hoefnagels

Analyst - Indirect Tax

Rein Hoefnagels is analyst op de afdeling Indirect Tax in Eindhoven.

The beginning of becoming

  • Hendrike Visser
  • 16 september 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven