On the job: Stage binnen Deloitte

  • Marnix Ruitenbeek
  • 01 mei 2014

Veel studenten van de universiteit zullen het herkennen: De koppeling van theorie en praktijk is lang niet bij iedere studie aanwezig. Na mijn bacheloropleiding Bedrijfskunde besloot ik dan ook om stage te gaan lopen voordat ik aan een master opleiding ging beginnen. Dit om te kijken of de theorie die ik heb geleerd aansluit in de praktijk en om te kijken in welke richting ik verder wil gaan. Daarnaast doe ik meteen werkervaring op in mijn toekomstige vakgebied en wellicht bij mijn toekomstig werkgever. Ik wilde ervaren hoe het is om bij één van de ‘big 4’ te werken, Kan ik daar mijn ambities waarmaken? En hoe is het om voor zo’n grote organisatie te werken? Een ambitieus bedrijf waar naast de focus op presteren ook aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van het individu. Deze match hoopte ik bij Deloitte te vinden. Inmiddels loop ik stage en kan ik zeggen dat ik op de juiste plaats zit! Tijd om mijn eerste ervaringen met jullie te delen.

Uiteraard was het wennen en heb je als nieuwkomer enorm veel informatie te verwerken in je eerste weken. Maar al vanaf mijn eerste dag voelde ik me onderdeel van het team. Ik kan mijn eigen visie op onderwerpen geven en word hierin aangemoedigd. Ook werd ik meteen betrokken in verschillende (internationale) meetings en word ik gestimuleerd om in de rest van het bedrijf een kijkje te nemen. Ik spreek veel collega’s uit andere vakgebieden en functies en zij nemen uitgebreid de tijd voor mij. Hierdoor leer ik Deloitte goed kennen en verzamel ik veel input voor de thema’s waar ik mijzelf mee bezig houd.

Ik ben sinds maart actief bij Learning & Development en werk mee aan het Learning on the job project. In het kort moet dit project bijdragen aan een bewustzijn over leren tijdens en voor het werk. Wij gaan uit van het gegeven dat je het meest leert van ervaringen en tijdens je dagelijkse werk en dat het leren uit boeken of in klassikale sessies maar een klein deel bijdraagt aan je ontwikkeling. Naast mijn werkzaamheden voor dit project word ik ook uitgedaagd om mijn eigen ambities en interesses uit te spreken en hiermee een link te maken met mijn dagelijkse werk. Zo vind ik verandermanagement een enorm interessant en uitdagend thema en mag ik het LOTJ project vanuit deze manier benaderen. De dagen die ik binnen Deloitte maak variëren enorm. Ik werk in Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Dit hangt af van waar ik die dag een meeting heb en waar mijn stagebegeleidster zit.

Terugkijkend op mijn eerste weken ben ik enorm blij met mijn stage bij Deloitte. Ik ontwikkel kennis en vaardigheden die nu en in de toekomst erg waardevol zijn, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Voorbeelden hiervan zijn doelmatigheid combineren met creativiteit, projectmatig werken en casussen bekijken vanuit meerdere perspectieven. Wil je jezelf ontwikkelen in een ambitieuze organisatie en daarnaast ook echt bijdragen aan voor een bedrijf relevante issues? Dan raad ik je een stage bij Deloitte zeer aan!

Marnix Ruitenbeek

Stagiair - Learning & Development

Ik ben werkzaam als stagiair bij de afdeling Learning & Development van Deloitte en houd mij bezig met het Learning on the Job project. Voor deze stage heb ik mijn bachelor opleiding Bedrijfskunde afgerond aan de Vrije Universiteit. Ik heb een passie voor verandermanagement en coaching vraagstukken. Komend jaar hoop ik de masteropleiding Organisaties, verandering en management te volgen aan de Universiteit Utrecht. In mijn vrije tijd sport ik veel en ben ik betrokken bij coaching van jeugdsporters als selectietrainer.

De mogelijkheden voor een ‘Young Deloitter’

  • Karin Appelman
  • 25 april 2014
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven