On top of the world in Hong Kong

  • Milou Bonnema
  • 01 september 2015

Toen ik vorig jaar over de business course naar Hong Kong las, twijfelde ik geen seconde. Ik heb direct gesolliciteerd! Vlak daarna kreeg ik een uitnodiging voor de selectiedag in Rotterdam. De selectiedag bestond uit twee delen: een individueel gesprek en het oplossen van een case in groepsverband. Ik was pas net begonnen met mijn master fiscaal recht en had het vak vennootschapsbelasting nog niet gehad, waardoor ik wat onzeker was over de case maar gelukkig verliep het allemaal prima. Een paar weken later kreeg ik het verlossende telefoontje: ik was geselecteerd voor de business course naar Hong Kong!   

Voordat we naar Hong Kong zijn afgereisd hadden we eerst drie bijeenkomsten waarin de case werd uitgelegd en waarin ik de 14 medestudenten leerde kennen. Op 17 november was het eindelijk zo ver, de reis naar Hong Kong kon beginnen! In Hong Kong stond meteen een heerlijke lunch klaar in het hotel. Het was een prachtig hotel met uitzicht over de stad, on top of the world in Hong Kong! Daarna zijn we naar de Peak gegaan om onze jetlag eruit te lopen. We hadden een waanzinnig uitzicht over de stad.

De business course in Hong Kong kan ik het best omschrijven als: work hard, play hard. We hebben een aantal dagen op kantoor gewerkt en daarnaast hebben we veel van de stad kunnen zien. ’s Avonds in de mooiste restaurants gegeten en de avond werd uiteraard afgesloten met de nodige borrels. Het was een prachtige ervaring waarbij ik op plekken ben gekomen waar ik zelf nooit heen zou zijn gegaan.

Wat ik zelf erg bijzonder vond aan de business course is dat we werden gestimuleerd om met de hele groep samen te werken. Hierdoor heb ik iedereen goed leren kennen. Ik ben als werkstudent begonnen bij Deloitte op de afdeling ME&R. Door alle contacten die ik heb opgedaan tijdens de business course kende ik niet alleen mijn team, maar had ik ook veel contact met mijn mede-werkstudenten. Ik heb ook mede hierdoor een hele leuke tijd gehad gedurende mijn werkstudentschap. Maar voor mij is de tijd bij Deloitte nog lang niet voorbij, want in november start ik met het TOP-programma, net als veel andere deelnemers van de business course!

Milou Bonnema

Werkstudent

Milou Bonnema – Fiscaal recht & Ondernemingsrecht – Amsterdam – 24

De juiste combinatie tussen commercie en finance

  • Guido Ebbing
  • 26 augustus 2015
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven