Onderdeel zijn van de oplossing, ook naast je werk

  • Jalken Antonia
  • 21 maart 2013

Als Deloitter ben je vaak onderdeel van de oplossing van een probleem. Dat is je werk. Maar veel Deloitters kiezen er ook voor om buiten het werk onderdeel van de oplossing te zijn. De Fair Chance Foundation van Deloitte biedt werknemers deze kans.

Jalken Antonia, staff bij core audit in Amsterdam, liep een tijdje rond met de wens om jongeren te begeleiden. Via de Foundation is hij terecht gekomen bij de IMC Weekendschool. Op de Weekendschool maken jongeren elke zondag kennis met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap.

Quote Jalken: ‘’Ik ben van mening dat de scholier die geholpen wordt verder kan komen als ik, of iemand anders binnen Deloitte, zijn of haar ervaringen deelt, mits de scholier bereid is om de juiste stappen te zetten.’’

Jalken begeleidt de scholieren spelenderwijs zodat ze uiteindelijk zelf regelmaat en motivatie kunnen aanbrengen in hun dagelijks leven.

Quote Jalken: ‘’Daarbij laat ik de scholier inzien hoe zij zelf kansen kunnen creëren. Hopelijk kunnen ze op hun beurt dit doorgeven, want er lopen gigantisch veel leerlingen met talenten rond. “Seeing talent blossom” vind ik daarom ook een toepasselijke uitspraak van de Fair Chance Foundation.’’

De aangeboden hulp opent deuren voor de leerlingen, ook in hun hoofd, zodat ze een toekomstbeeld zien. Als je het ziet ga je het geloven. Als je gelooft in jezelf, ga je doen wat je wilt. Daardoor wordt persoonlijk succes een kwestie van tijd.Quote Jalken: ‘’Ik ben geïnteresseerd in hun schoolprestaties, maar ook wat ze buiten school doen. Ik motiveer ze om hun diploma te halen en laat ze hopelijk inzien dat het niet moeilijk hoeft te zijn om hun eerste diploma te halen.”
 

 


Quote Jalken: “Ik geef nog steeds huiswerkbegeleiding. Ze werken hard en halen nu mooie cijfers voor hun repetities. Dit geeft me voldoening en energie dit te blijven doen.’’

Deze talenten doen me sterk denken aan mezelf, toen ik een tiener was, gedreven en op zoek hoe ik mijn dromen werkelijkheid kon maken. Helaas kwamen er vele obstakels op mijn pad, waarbij ik niet wist hoe ik hier mee om moest gaan. Voetbal was mijn passie. Ik ben tot de hoofdklasse gekomen, maar heb nooit mijn droom kunnen realiseren: professioneel voetballer. Ik geloofde niet genoeg in mezelf. Ik ben van mening dat als ik betere begeleiding had gehad er meer uit mijn talent(en) kon worden gehaald.

Vandaag de dag zie ik ontzettend veel talent rondlopen, die, net als ik destijds, niet in zichzelf geloven en niet voldoende (goede) begeleiding krijgen. Door mijn eigen ervaringen heb ik iets gekregen in het leven, wat ik graag wil doorgeven aan de jongeren. Want ik zie dat ze dezelfde fouten maken als ik deed. Ik kan hier niet mijn ogen voor afsluiten en daarom begeleid ik hen graag. Dit helpt dat deze “kanjers” wel in zichzelf geloven, gedreven blijven, en handvatten krijgen aangereikt hoe zij met obstakels om kunnen gaan. Hierdoor realiseren ze weer hun doelen, durven ze weer te dromen. Als je het echt wil, worden dromen werkelijkheid. De jeugd van tegenwoordig, of VMBO-leerlingen, worden vaak als probleem gezien. Vaak ten onrechte. Door deze talentvolle jongeren te helpen ben je een onderdeel van de oplossing.

Jalken Antonia

Staff Core Audit

Jalken Antonia, is werkzaam op de afdeling core audit op kantoor Amsterdam. Hij zet zich nu voor het tweede jaar in voor de IMC Weekendschool. Op de Weekendschool maken jongeren elke zondag kennis met interessante vakgebieden uit de wereld van cultuur en wetenschap. Jalken liep een tijdje rond met de wens om jongeren te begeleiden en is zo via de Fair Chance Foundation bij de Weekendschool terecht gekomen.

Deloitte - Outside your comfort zone

  • Christiaan van der Vaart
  • 18 maart 2013
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven