Ondernemen in de wereld van MKB familiebedrijven

  • Jasper Litjens
  • 27 juni 2019
Jasper

“Ooit begon ik met werken bij een middelgroot accountantskantoor maar na een half jaar stapte ik over naar Deloitte. Inmiddels werk ik al bijna 5 jaar met veel plezier bij Deloitte in Arnhem. Ik heb altijd interesse gehad in ondernemerschap en familiebedrijven en bij Deloitte kan ik dit van dichtbij meemaken.

Wij zijn ondernemende adviseurs

Samen met mijn collega’s bij Deloitte MKB Accountancy & Advies ondersteunen we in kleine teams de MKB ondernemer. Als team zijn we multifunctioneel inzetbaar, van het opstellen van de jaarrekening tot advisering omtrent financieringen of bedrijfsovernames. Er is veel kennis binnen het team. Ik zie ons als ondernemende adviseurs, welke op afroep specialistische kennis kunnen inschakelen van collega’s. Ik probeer altijd proactief mee te denken met de klant, waardoor je altijd kunt helpen met aanvullende diensten.

Naast een werkweek van 4 dagen volgt Jasper een masteropleiding Bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. “Ons werkgebied als ondernemende adviseur wordt steeds groter en om die reden ben ik mijzelf gaan verbreden met bedrijfskundige kennis.

“Ons werkgebied als ondernemende adviseur wordt steeds groter en om die reden ben ik mijzelf gaan verbreden met bedrijfskundige kennis”.

In de keuken kijken

Het liefst zit ik op locatie bij de klant, waar je in de keuken kunt kijken en de sfeer kunt proeven. Veel klanten zijn trots op hun bedrijf en vertellen dan ook graag meer. Laatst was ik voor een internationale opdracht in de Verenigde Staten, waar ik samen met een collega drie weken op locatie heb gewerkt. Een klant had op korte termijn ondersteuning nodig binnen zijn internationaal georiënteerde onderneming en wij hebben deze klant naar tevredenheid geholpen. Om dit te vieren hebben mijn collega en ik er twee stedentrips naar Washington en New-York aan vastgeplakt, work hard, play hard!

Meedenken met ondernemers

Een ander mooi voorbeeld van een uitdagende opdracht is het onlangs opstellen van een businessplan voor een innovatieve start-up. De ondernemers hebben ons gevraagd om hun idee en visie gestructureerd en goed onderbouwd op papier te zetten, met als doel investeerders aantrekken. Hier kwam de kennis vanuit mijn studie Bedrijfskunde goed van pas, want dit gaat verder dan alleen financiële prognoses. We hebben een mooi plan opgeleverd, op basis van informatie uit interviews en marktonderzoek. Wij denken echt mee met de ondernemers, zodat aan de belangrijkste aspecten is gedacht en zodat investeerders snel een compleet beeld kunnen vormen.

Verantwoordelijkheid en vrijheid

Ik begon op de afdeling als assistent accountant met de focus op het samenstellen van jaarrekeningen en belastingaangiften. Inmiddels ben ik verantwoordelijk voor mijn eigen klanten en maken businessplannen en adviesvraagstukken ook deel uit van mijn werkzaamheden. We vinden het belangrijk om werk zo efficiënt mogelijk in te plannen, zodat we tijd overhouden voor advisering over bijvoorbeeld administratieve processen, fiscaliteiten, financieringen en bedrijfsopvolging binnen de familie. De verantwoordelijkheid die ik nu krijg in combinatie met de nodige vrijheid is super om te ervaren. En daarnaast leer ik nog elke dag van mijn ervaren collega’s.”

Jasper Litjens

Senior Assistent MKB Accountancy & Advies

Jasper Litjens is in 2014 begonnen bij Deloitte MKB Accountancy & Advies en is inmiddels senior assistent, met verantwoordelijkheid voor een eigen klantenportefeuille. Naast een werkweek van 4 dagen volgt Jasper een masteropleiding bedrijfskunde aan Nyenrode Business Universiteit. “Ons werkgebied als ondernemende adviseur wordt steeds groter en om die reden ben ik mijzelf gaan verbreden met bedrijfskundige kennis”. Deze kennis komt steeds meer van pas bij bijzondere opdrachten.

Comfort zone of uitdaging?

  • Stef Haro
  • 10 juni 2019
DOT
Chat
DOT
Send
1
2
3
4
5

 

...
D.
D.
D.
Loading
Naar boven